Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-10-2007, 15:57   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
TEMA'dan 2/B Yasası'na karşı imza kampanyası

İSTANBUL (ANKA) - TEMA Vakfı, 2/B orman arazilerinin satışının tekrar gündeme getirilmesine tepki göstererek, 2/B arazilerinin satışının durdurulması amacıylaTürkiye genelinde imza kampanyası başlattı.

TEMA'dan yapılan yazılı açıklamada, vakfın 72 ilde 555 temsilci ve gönüllü sorumlusu ile 326 bini aşkın gönüllüsü ile 2/B orman arazilerinin satışına karşı imza kampanyası başlattığı bildirildi. Açıklamaya göre, “2/B Arazileri Satılmasın İmza Kampanyası”, 06-07 Ekim 2007 tarihleri arasında 41 il ve 21 ilçeden TEMA Temsilci ve Gönüllüleri'nin katılımıyla Fethiye'de gerçekleşen TEMA Vakfı Temsilciler Toplantısı'nda başlatıldı. İlk imzalar Kurucu Onur Başkanları Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çelik Kurtoğlu, İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Lütfü Baş, Ümit. Y. Gürses, Dr. Uygar Özesmi, Mahir Gürbüz, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ile TEMA Gönüllüleri tarafından atıldı.

TEMA Vakfı Kurucu Onur Başkanı Hayrettin Karaca, toplantıda yaptığı konuşmada, toprakların ve ormanların satılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, Toprak Yasası için daha önce ülke genelinde 1 milyonu aşkın imza atan TEMA Gönüllüleri'ni ormanların korunması için de kampanyaya katılmaya davet etti. TEMA Vakfı tarafından başlatılan "2/B Arazileri Satılmasın İmza Kampanyası" için Türkiye genelinde TEMA Vakfı Temsilci ve Gönüllüleri aracılığıyla imzalar atılabiliyor. Vakfın TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı adresli web sitesinden de 2/B arazilerinin satılmaması için imza atılmaya devam ediliyor.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla