Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-10-2007, 16:44   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Beşiktaş 2008 Eylül'ü bekliyor

Beşiktaş'ın büyük bir önem verdiği BJK Fulya Süleyman Seba Projesi'nde sona yaklaşıldığı ve kiralanan yerlere çok talep olduğu belirtildi. Beşiktaş Kulübünden yapılan açıklamada da bu projenin 2008 Eylül ayına kadar tamamlanacağı ve kapılarını açacağı ifade edildi. Beşiktaş resmi internet sitesinden BJK Fulya Süleyman Seba Projesi hakkında şu yazıyı yayınladı:

"Beşiktaşımız’ın geleceği olan BJK Fulya Süleyman Seba Projesi’nde hızla sona yaklaşılıyor. Yüzde 80’i tamamlanan projede, yoğun bir şekilde sürdürülen kiralama çalışmalarına çok büyük bir talep var.
Beşiktaşımız’ı diğer kulüplerden ve rakiplerinden ayıran en önemli proje olan, BJK Fulya Süleyman Seba Projesi’nde çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nü sabit geliri olan tek kulüp haline getirecek olan projenin, yarım asırlık bir rüyadan gerçeğe dönmesine artık çok kısa bir süre kaldı. Yüzde 80’i tamamlanan BJK Fulya Süleyman Seba Projesi, 2008 Eylül sonunda kapılarını açacak.
İnşaatın başladığı günden itibaren büyük bir taleple karşı karşıya kalan BJK Fulya Süleyman Seba Projesi’nde şu ana kadar 2 büyük firma ile kira anlaşmaları yapıldı. Birçok kuruluşun içerisinde yer almak için büyük istek duyduğu projeyle ilgili olarak sürmekte olan pazarlama çalışmalarının neticesinde, Kulübümüz’ün yıllık 14 milyon dolar civarında sabit gelire sahip olacağı hesaplanıyor.
BJK FULYA SÜLEYMAN SEBA PROJESİ
Beşiktaş ile Şişli-Mecidiyeköy-Gayrettepe arasındaki Fulya/Ihlamur Vadisi’nde yer alan "BJK Fulya Süleyman Seba Projesi"nin, pazar araştırmasına Aralık 2004 tarihinde başlanmıştır. İyi bir lokasyona sahip olan bu projenin proje geliştirme süreci, kentte yaşayanlara yeni olanaklar sunması da düşünülerek Şubat 2005 tarihinde tamamlanmıştır.
Daha sonra "BJK Fulya Süleyman Seba Projesi"nin avan proje çalışmaları tamamlanarak, ihale dosyaları hazırlanmış, ihaleye çıkılmıştır. Önyeterlilik alan 10 firmadan teklifleri istenmiştir. Teklif veren firmalarla yapılan görüşmeler ve değerlendirme toplantıları sonucunda Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret A.Ş. firması ile 21 Temmuz 2005 tarihinde "Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi" imzalanmıştır. Sözleşmeye göre paylaşım %67 BJK, %33 Firma şeklindedir. Ayrıca firma 7.000.000 USD BJK’ya ödeme yapmıştır.
BJK’ya ait toplam 100.000 m2 nin üzerinde bir alana sahip olan projenin fonksiyonları Hastane, Hipermarket, Medical Mall, Food Court ve Otopark olarak tasarlanmıştır. 20.000 m2 olan Hastane bloğu kompleksin kuzeyinde yer alan bağımsız bir bloktur. 16.000 m2 olan market alanı çatısında, 2.500 m2 Food Court alanı bulunmaktadır. Toplam alanı 40.000 m2 olan 3 bodrum kat otopark olarak planlanmıştır. 15.000 m2 Medical Mall bloğu, kompleksin Hakkı Yeten Caddesine bakan cephesinde market bloğu üzerinde yükselmektedir.
Projenin pazarlanması ve uzun vadeli kiralama yöntemiyle işletilmesi için çeşitli firmalarla karşılıklı görüşmeler ve pazarlıklar yapılmıştır. Yapılan görüşmelerin sonucunda 21 Ağustos 2006 tarihinde sağlık sektörünün liderlerinden olan Acıbadem Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. ile 25 yıllık sözleşme imzalanmıştır. 17 Ekim 2006 tarihinde ise uluslararası bir kuruluş olan Metro AG Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. ile 25 yıllık sözleşme imzalanmıştır.
Ayrıca 29 katlı otel veya doktor muayenehane ve laboratuvarlarından oluşması planlanan Medical Mall’un ve iki katlı 7.750 m2 Teknomarket’in pazarlama görüşmeleri devam etmektedir. Projenin tamamlanması ile başlangıçta 10 milyon USD olarak öngörülen yıllık kira gelirinin yapılacak yeni sözleşmelerle 14 milyon USD olması hedeflenmektedir.
"BJK Fulya Süleyman Seba Projesi"nin halen altyapı çalışmaları tamamlanmış ve kaba inşaatın %80’i bitmiş durumdadır, inşaat faaliyetleri hızla devam etmektedir. Tüm tesislerin inşaatının 2008 Eylül sonunda tamamlanması planlanmaktadır"
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla