Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-06-2006, 18:45   #1
bite me
 
bite me - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yemen Ekşioğlu|03.06.2006

Alkışlar Murat Aksu’ya

Güzel bir söz vardır; “Teknen varsa, kıçında, tarlan varsa, içinde, işin varsa başında ol” İşte hayatın bütün dönemlerinde bu sözcük daima geçerlidir.

Son iki sezonda Yıldırım Demirören ve arkadaşları eski deyişle “Futbol simsarlarının” yeni değiyle, “Menacer bozuntularının” esiri olmuştu. Derslerini çok iyi almışlardı ve tabii ki de bütçeyi de sarsmışlardı. Artık akılı olmak zorundaydılar. Akıllı oluyorlar Demirören ve arkadaşları, akıllı işler yapıyorlar. Futbolcunun dününe değil, geleceğine yatırım yapılıyor. Tabi ki bu gelecek, Beşiktaş’a faydalı yönde katkı sağlayacaktır.
İki sene önce Beşiktaş yıldız takımıyla Kastamonu Abana’daydım. Bursaspor da oradaydı. Sağ tarafta ele avuca sığmayan bir çocuk. 1987 doğumlu. 3 maçını izledim, 3’ünde de “Civa” gibiydi... O gün oradan Yıldırım Demirören’i ve Kıvanç Oktay’ı aradım. Aynı Vestel Manisa’daki Caner’de olduğu gibi yalvardım. Caner 22 gün Fulya’da yatıp kalkmıştı, başaramadım. Serdar için de o gün Demirören ve Oktay’a çok yalvardım. Haklıydılar. Beşiktaş altyapısına alınmak için bir oyuncuya o günkü para ile 250 bin dolar Serdar’a, 12 bin Euro Caner’e verilemezdi...!
Dün Fanatik gazetesinde Serdar’ın transferinin bittiğini öğrenince belki de Beşiktaş ailesinde en çok sevinenlerden bir tanesi oldum. Zaman ne gösterir bilemem. İbrahim Akın da aynı duygularla transfer edilmişti. Ama Serdar Kurtuluş, İbrahim Akın’ın düştüğü hatalara düşmeyecektir. Dün Murat Aksu’yu aradım. Kendisini tebrik ettim. Ama Serdar Kurtuluş’un, İbrahim Akın, Sinan Kaloğlu, Serdar Özkan, Okan Koç gibi genç oyuncuların kaybolmaması için 1990 doğumlu kardeşi Serkan Kurtuluş’un da mutlaka alınması gerektiğini söyledim. Serkan Kurtuluş, abisinden de yetenekli. Ben çok istiyorum alınmasını. Haaa... Alınmadı mı önemli değil, nasılsa iki sene sonra 2-3 milyon dolar verilip alınır.
Ve bütün bunlardan sonra idareciler bazında Beşiktaş’la, Bursa yöneticileri belki de başka hiçbir takıma nasip olmayacak derecede dostlar, arkadaşlar yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Ama tribünde ve sokakta Bursasporlular, Beşiktaş’ı, Beşiktaşlılar, Bursasporluları bir kaşık suda boğacak durumdalar. Çözüm çok kolay. Bu, Tayfur’un jübilesi de olabilir, ilk hazırlık maçının Beşiktaş’la Bursaspor arasında oynanması da olabilir. Bunu yapacak olan Yıldırım Demirören, Murat Aksu, Levent Kızıl ve arkadaşları olmalı. Gönlüm bu insanların her hafta magazin sayfalarında ve TV’de birlikte yedikleri yemekleri değil, ilk hazırlık maçında el ele, kol kola sahada olmaları. Bu ne benim için, ne beşiktaş için, ne de Bursaspor için şart. Bu 2006-2007 futbol sezonun sağlıklı, dostca, Fair Play içinde geçmesi için şart. Onun için, her iki camiayı birleştiren Serdar Kurtuluş tranferine destek olan herkese teşekür ederim.
Dip not: İstanbul Şampiyonu Beşiktaş B Genç Takımı önümüzdeki hafta Türkiye şampiyonluğu için mücadele edecek. Bülent Tulun’un, Galatasaray’ı orada da yok. Hani her yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonuydular.

www.fanatik.com.tr

03.06.2006
bite me Ofline   Alıntı ile Cevapla