Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2007, 12:30   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
25 ülkeden 107 çocuk filmi

Birbirinden renkli çocuk filmlerine ev sahipliği yapacak olan 5. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, 23 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festival, 23 Ekimde düzenlenecek olan açılış galası ile başlayacak. Galada, “Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler” yarışmasında dereceye giren filmlerin sahiplerine ödülleri verilecek, 2 hafta boyunca festivalde gösterime girecek dünyanın dört bir yanından gelen filmlerin kısa gösterimleri sunulacak.

Film gösterimleri, D-Point Cinecity Etiler, Bonus Premium Cinecity Trio Kozyatağı, Cinecity Olivium Zeytinburnu ve Beylikdüzü’nde Beykent Üniversitesi Sanat Merkezi Sinema Salonu’nda yapılacak.

Pedagoglar tarafından izlenmiş ve onaylanmış filmler, 2 hafta boyunca 2-15 yaş arası çocuklarla buluşacak.

25 ÜLKEDEN 107 FİLM KATILACAK

5. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali’ne, 25 ülkeden 107 film katılacak.

Çocukların, kendi yaşlarına uygun filmleri izlemeleri ve kendi yaş grupları ile birlikte izledikleri filmlerden daha fazla keyif almaları için festival filmleri, 7 farklı yaş kategorisinde gösterilecek. 3 ve üzeri, 4 ve üzeri, 6 ve üzeri, 8 ve üzeri, 10 ve üzeri, 11 ve üzeri, 12 yaş ve üzeri çocuklar, kendi yaş gruplarına özel olarak çekilen filmleri izleyebilecek. Aileler de festival filmlerini çocuklarıyla beraber izlerken çocukların hayal dünyalarını beyaz perdede görme fırsatı yakalayacak.

Festivalde, 1960’lı, 1970’li ve 1980’li yılların çizgi filmlerine özel bir yer verilecek.

Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festival coşkusunu İstanbul dışına taşıyacak. Bu yıl 29 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında Çanakkale’ye bağlı Lapseki, İntepe ve Tevfikiye’ye taşınacak olan festival, bölgenin çocuklarını sinemanın büyüsüne ortak edecek.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla