Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2007, 12:32   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ekim ayının ilk haftasının kitapları

Ekim ayının ilk haftası Ayşe Kulin’in “Veda” adlı romanı ile Emin Çölaşan’ın “Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi” adlı anı türündeki kitabı okuyucuyla buluştu.

Çağdaş Türk edebiyatı yazarlarından Ayşe Kulin’in “Veda - Esir Şehirde Bir Konak” adlı kitabı, Ekim ayının ilk haftasında raflardaki yerini aldı. Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde işgal altındaki İstanbul’da bir konakta yaşananları anlatan bu romanında Ayşe Kulin, imparatorluğun son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çiziyor.

Her şeye rağmen padişaha ve ailesinin de yıllardır hizmet verdiği imparatorluğa bağlı kalmak isteyen, ama çökmekte olan bir imparatorluk ile yeni bir çıkış yolu arayan milliciler arasında sıkışan Maliye Nazırı’nın öyküsünü anlatan romanda Kulin, biyografik veriler ile roman tekniğini birleştiriyor.

HIZ
Dean Koontz’un olağanüstü zeki ve acımasız bir seri katilin işlediği korkunç cinayetleri anlattığı polisiye romanı “Hız”, İnkılap Kitabevi tarafından yayınlandı. Koontz’un romanının konusunu, tek başına yaşayan, otuzlu yaşlarda, nişanlısı komaya girdiğinden beri yazmayı bırakmış ve barmen olarak çalışan yazar eskisi William Wiles’ın işten çıktığı bir akşam, arabasının camına iliştirilmiş bir not bulunca değişen yaşamı oluşturuyor. Wiles’a bıraktığı notta, polise gitmesi halinde yaşlı bir kadını, gitmemesi halinde de genç bir öğretmeni öldüreceğini belirten gizemli şahıs, seçimi Wiles’a bırakmakta ve ona 6 saat süre tanımaktadır. İlerleyen günlerde aldığı benzer notlar ve aynen notlarda belirtildiği gibi gerçekleşen cinayetlerde kurbanların üzerinde William Wiles’ı suçlu gösterecek kanıtlar bırakan katilin peşine düşen Wiles, bir yandan delilleri ve cesetleri ortadan kaldırırken, bir yandan da katili bulmak için ölümcül bir kovalamaca içine giriyor. Star Quest (Yıldız Gezisi) adlı ilk romanı 1968’de yayınlayan yazarın diğer kitapları arasında Cehennem Alevi, Cennetin Bir Kapı Ötesinde, Fanatikler, Maske, Şeytan Tohumu, Onlar Yoktu, Yüz, Mirasyedi bulunuyor.

ÖZGÜRLÜĞE KURŞUN
Hıfzı Topuz’un, 1909’dan bu yana gazeteci cinayetlerini ele aldığı “Özgürlüğe Kurşun” kitabı çıktı. Kitapta, II. Meşrutiyet’in ilk yıllarında sokak ortasında vurulan namuslu gazetecileri ve bu ilk cinayetleri örgütleyen dönemin derin devletini, ayrıca yıllar sonra İzmir’de Atatürk’e yapılan suikast girişiminin perde arkası anlatılıyor.

TÜRK YÖNETİM TARİHİ
Ünal Sığrı ve Yavuz Ercil’in araştırma türündeki kitabı “Türk Yönetim Tarihi”, bilime dayalı bir sanat olan yönetimin, bilim olarak ele alınmadan önce bir sanat olarak Türklerde de varlığını sürdürdüğünü, geniş bir devlet tecrübesine sahip olan Türklerin, Antik çağ Türkleri, Selçuklular ve Osmanlı zamanında devlet geleneğinden kaynaklanan birçok önemli yönetim geleneğine sahip olduklarını vurguluyor. Sığrı ve Ercil, Türklerdeki yönetim geleneklerini ortaya koyarak, geniş ve zengin bir yönetim dağarcığını bugünkü yönetim uygulamalarıyla mukayese edebilmeye yardımcı oluyor.

DİĞER KİTAPLAR

Ayrıca Emin Çölaşan’ın, belgelere dayanan olaylarla medya gerçeklerinin iç yüzünü anlattığı anı türündeki kitabı “Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi”, sıfırdan başlayıp on yıldan az bir sürede mali açıdan özgürlüğe kavuşmuş olarak emekli olan Robert T. Kiyosaki ve Sharon L. Lechter’ın başarı hikayelerini kaleme aldıkları “Genç Emekli Zengin Emekli”, Dr. Rıza Nur’un hatıralarından oluşturulan Siyaset İnceleme-Araştırma türündeki kitabı “Cumhuriyet Devrinin Perde Arkası”,Oya Baydar’ın “Kayıp Söz”, Selim İleri’nin “Şimdi Seni Konuşuyorduk”, “Kitabı Kolektif”, “İstanbul Lale ile Sümbül”, Mine Kırıkkanat’ın “Paris Paris”, Hekimoğlu Süleyman Özcan’ın “Kanla Islanan Aşk” adlı romanı Ekim ayının ilk haftasında okuyucuyla buluşan diğer kitaplar arasında yerlerini aldı.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla