Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2007, 13:39   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow İtalya'da şike olayları bitmiyor

İtalya'da şike olayları bitmiyor


Dünya kamuoyunun gündeminden düşmeyen İtalya yeni bir futbol kriziyle sarsıldı.
10 Ekim 2007 / 13:04

Click the image to open in full size.

İtalyanlar, henüz Juventus'un da karıştığı ve büyük cezaların verildiği şike skandallarını unutmadan yeni bir futbol skandalıyla sarsıldılar.

Başkent ekiplerinden S.S Lazio'nun teknik direktörü Delio Rossi'nin, 18 ay once 17 Nisan 2006 günü kulüp başkanı Claudio Lotito ile arasında gecen görüşme Roma Savcılığı tarafindan yapılan telefon dinlemeleri sonucunda ortaya çıkartıldı.

Savcılığın yaptığı dinleme sonucuda, 2005/2006 sezonunun bitimine 3 hafta kala, Roma Olimpik Stadyumu'nda oynanan maç için Lecce ekibinin baskısız oynaması yönünde, Lotito'nun başkandan özel talebi olduğu ortaya çıktı. Lecce - Lazio maçı öncesinde, Lecce'nin ikinci lige (Serie B) düşmesi kesinleşmiş ve Lazio için bu maç çok önemli hale gelmişti. Zira, Lazio bu maçı alarak UEFA Kupası'na katılma hakkı elde etmişti.

Bu skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte, Roma Savcısı Stefano Palazzi'nin, konuyla ilgili soruşturma dosyasını açtığı belirtiliyor. Lazio teknik direktörünün para cezasının yanı sıra 2 ay sahalardan uzaklaştırma cezası alması bekleniyor.
ensonhaber
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla