Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2007, 12:04   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Say Fransız müzikseverleri büyüledi

Piyanist Fazıl Say, Paris'in ünlü konser salonu Champs Elysees'de dün akşam verdiği konserde Fransız müzikseverleri büyüledi.

Click the image to open in full size.

Say, programın ilk yarısında Jean-Sabestien Bach, ikinci yarısındaysa Serge Prokofiev'in eserlerini çaldı.

Fransız müzikseverlerin yoğun alkışı üzerine birkaç kez sahneye gelmek zorunda kalan Say, önce "Summer Time" isimli ünlü İngilizce şarkıyı klasikle caz karışımı kendi üslubuyla yorumladı.

Yoğun alkış üzerine tekrar sahneye gelen Say, bu kez kendi bestesi “Kara Toprak”tan bir bölüm çaldı.

Say, konserden sonra yaptığı açıklamada, “Paris'te yaklaşık 10 yıldır çalıyorum. Champs Elysees tiyatrosu çok sevdiğim ve her yıl çaldığım bir yer. Konserim çok doluydu. Fransa ve İngiltere Dünya Rugby Kupası yarı finali maçı olması dolayısıyla sokaklarda insan yoktu ama benim konser doluydu. İnanılmazdı” dedi.

"Değerimi bildiler Fransızlar"

Konseri yaklaşık 2 bin kişinin izlediğini belirten Say, “Değerimi bildiler Fransızlar, sağolsunlar. Uzakdoğu'dan Avrupa'ya yılda 120'ye yakın konserim oluyor. Fazıl Say isminin bilinmesi benim için bir mutluluk" diye konuştu.

Ünlü piyanist, daha önce yine Champs Elysees tiyatro salonunda, dünyada ilk kez bilgisayara endeksli özel piyanoyla 2000 yılında Stravinski'nin "Bahar Ayini" adlı eserini yorumlamıştı.

Say'ın konser programı

Yeni sezondaki konserlerini Güney Afrika Cumhuriyeti'nden başlayarak Almanya, İsviçre, Norveç turneleriyle sürdüren Say, Champs Elysees konserinden sonra Almanya, İtalya ve Japonya'da dizi konserler verecek.

Say, 27 Kasım’da yine Paris'te Gaveau konser salonunda Stuttgart Oda Orkestrası’nın eşliğiyle çaldıktan sonra, yeni yılda 20 Ocak’ta ünlü kemancı Patricia Kopatchinskaya ile yine Paris'in Chatelet tiyatrosunda bir konser verecek.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla