Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-06-2006, 01:47   #1
Nehir
Dişi Kartal
 
Nehir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal finale çok yakın

Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, Adana Engelliler Spor Kulübü'nü yenerek final için büyük avantaj yakaladı.
Click the image to open in full size.
Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 1-0 önde başladığı play off yarı final serisinin ilk maçında BJK Süleyman Seba Spor Salonu'nda konuk ettiği Adana Engelliler Spor Kulübü'nü 103-57 mağlup ederek, seride 2-0 öne geçti.

Seriye 1-0 önde başlayan Siyah Beyazlılar, Murat Emrak'ın attığı sayıyla karşılaşmaya başlarken, ilk dakikalarda üst üste bulduğu basketlerle öne geçti. Adana Engelliler'in de oyunda etkili hale gelmesi ile 3 dakika boyunca fark 2 sayının üzerine çıkamadı. 5. dakikaya 10-6 önde giren Ekibimiz, bu üstünlüğünü koruyamadı ve Adana Engellier 6. dakika 30. saniyede pota altından kazandığı basketle karşılaşmada ilk kez öne geçti (13-12). Çabuk toparlanan Siyah Beyazlılar, Mehmet Arpak ve Mehmet Akın ikilisinin oyunu ile rakibini sıkıştırmaya başlarken, Murat Emrak'ın basketi Ekibimiz'i tekrar galip duruma yükseltti. Son iki dakikaya 2 sayı farkla (17-15) önde giren Beşiktaş, bitime az bir süre kala kazandığı sayılarla farkı açtı ve ilk periyotu 26-17 önde bitirdi.

Beşiktaş, ikinci periyota ilk çeyrektekinden daha hızlı başladı. Siyah Beyazlılar, hücum hattında daha rahat organize oldu, savunmasında da rakibine şans vermedi ve ilk 3 dakikada attığı 9 sayıya karşılık potasında 2 sayı gördü. Ribauntlarda da etkili taraf olan Beşiktaş, tempoyu ilk yarının sonuna kadar sürdürünce farkı daha da açmaya başladı ve ilk yarının sonunda soyunma odasına 52-29'luk skorla önde giden taraf oldu.

İkinci yarının da hakimi Siyah-Beyazlılardı. İlk 3 dakika içinde attığı sayılarla farkı 30 sayıya (60-30) yükselten beşiktaş, Mithat ve Bülent'in oyuna dahil olması ile daha rahat pozisyon bulmaya başladı. Savunmasındaki güçlü oyuncuları iyi değerlendiren Siyah Beyazlılar, üçüncü çeyrekteki 30-9'luk skor sonunda periyotu 82-38 galip bitirdi.

Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, maçın başındaki ciddiyeti son periyota da yansıttı. Savunma, hücum ve ribaunt üçlüsünde rakibinden daha üstün olan Beşiktaş, 100. sayı için rakibinin üzerine daha çok gitti ve Bülent, Siyah Beyazlılar, bu sezonki ikinci dalyasına imza atan isim oldu. Karşılaşmanın sonuna kadar rakibinden üstün olan beşiktaş,, önemli maçı 103-57 kazanmasını bildi.Kartayl,, bu sonucun ardından 1-0 önde başladığı seride durumu 2-0 yaptı ve final yolunda büyük bir avantaj kazandı.

Serinin ikinci karşılaşması ise yarın (4 Haziran) saat 15.30'da BJK Süleyman Seba Spor Salonu'nda oynanacak. Beşiktaş, bu maçtan da galibiyetle ayrıldığı takdirde adını finale yazdıracak.


kaynak:kartalhaber
Nehir Ofline