Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-10-2007, 19:14   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Angry Yunan basını haddini aştı

Yunan basını haddini aştı!

Yunanistan'ın, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu'nda yarın Türkiye'yle yapacağı karşılaşma öncesi Yunan basınının gündeminde farklı bir konu vardı.
Yunanistan'ın Türkiye'yle oynadığı C Grubu'nda oynanan ilk karşılaşmada kendi sahasında 4-1 yenilmesi nedeniyle, İstanbul'daki rövanş karşılaşmasına temkinli yaklaşan Yunan basını, ağırlıklı olarak geçtiğimiz günlerde Türk basınında çıkan, "Yunanistan'ın Moldova Takımı'na Türkiye maçı öncesi otobüs aldığı" yönündeki iddiayı sayfalarına taşıdı. Haberin gerçeği yansıtmadığını savunan Yunan gazeteleri, ağır ifadeler de kullanmaktan geri kalmadı.
Yunanistan spor gazetelerinden Filaltlos ilk sayfasında, "Türkler ülkemize çamur atarak, yarınki maçı ateşlendiriyor" başlığını kullanarak okurlarına seslenirken, Türk takımının psikolojik olarak çöktüğünü ve Türk Milli Takımı'nın moral bozukluğunun fırsat bilinmesi gerektiğini iddia etti.
Spor Day Gazetesi, "Milli takımımız 3 puan için İstanbul'da" başlığını kullanırken Yunanistan'ın yarınki maçı garantilediğini iddia etti.
Spor Time Gazetesi, "Otobüslerini de alacağız" diyerek Türk basınındaki iddialara alaylı bir şekilde cevap verirken Derby ise, "Çaresiz Türklerden yeni çamurlama. Milli takımımız İstanbul'da, Terim'in iki ayağı bir pabuçta" başlığı adı altında yarınki karşılaşmanın yorumunu yaptı.
Diğer spor gazeteleri ise sadece Yunanistan Milli Takımı'nın İstanbul'da olduğu yorumunu yaparak yazılarında temkinli davrandı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla