Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-10-2007, 13:21   #1
Köyün Delisi
Guest
 
Köyün Delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
aurelio lu marş reklamına tepki...

Aurelio’lu marş reklamına tepki

RTÜK’e F.Bahçeli Aurelio’nun İstiklal Marşı okuduğu reklam için şikayet yağıyor. İzleyiciler marşımızın ticari amaçla bir yabancı tarafından şarkı gibi okunmasının büyük ’saygısızlık’ olduğunu öne sürüyor.
RTÜK’ÜN TV internet sitesine Fenerbahçeli futbolcu Aurelio’nun İstiklal Marşı okuduğu reklam nedeniyle çok sayıda şikayet geldi. “İstiklal Marşı’nın petrol reklamında kullanılmasından rahatsız olduklarını'' bildiren izleyiciler, reklamda “İstiklal Marşı’yla dalga geçildiği'' izlenimi edindiklerini öne sürüyor. Birçok izleyici de, “Ulusal marşımızın bir yabancı tarafından, oturarak ve kuralına uyulmadan okunmasından'' şikayet etti. Vatandaşlar reklamın yayınının durdurulmasını istedi. RTÜK’e gelen şikayet maillerinden bazıları şöyle:

‘Reklam hemen durdurulsun’

Nuray Çıtlak: İstiklal Marşı’mızın reklam aracı olarak kullanılmasını şiddetle kınıyorum. Bu reklamın yayını durdurulsun. Bu Türk halkına saygısızlıktır.

‘Şarkı gibi söylenemez...’

Selda Kozan: Bir yabancının İstiklal Marşı’mızı şarkı şeklinde söylemesini şiddetle kınıyorum. Bu şekilde reklam yapılmasına RTÜK’ün vereceği tepkiyi de merakla bekliyorum.

‘Önlem alın yoksa dava açarım’

Marat Safin: Alpet reklamında futbolcu Aurelio İstiklal Marşı’na hem eşlik ediyor, hem de araba kullanıyor. İstiklal Marşı okunurken arabayı durdurup inmesi gerekirken, araba istasyona gelince iniyor. Reklamın Türk milletinin İstiklal Marşı’na saygısını zedeliyeceğini düşünüyorum. Önlem alın yoksa dava açacağım.

‘Derhal düzeltilsin’

Fatma Savtekin: Alpet petrol reklamında arabada oturarak, rastgele, her dakika Marşımızın söylenmesini kınıyorum. Bunun bir kanunu vardır, uyulmadığına inanıyorum. Derhal düzeltilmesini, bir Türk vatandaşı olarak hassasiyet göstermenizi istiyorum.
  Alıntı ile Cevapla