Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-10-2007, 19:41   #1
kartalim_
 
kartalim_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş Yine Kayıp!

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi’nin 2. haftasında Pınar Karşıyaka’yı konuk etti. BJK Cola Turka Arena’daki mücadele Karşıyaka’nın 77-73 üstünlüğü ile sona erdi. Kaya Peker, Nicevic, Dalmau, Shumpert ve Sinan Güler beşi ile mücadeleye başlayan Siyah Beyazlılarımız, ilk dakikalarda hızlı hücumlarla sayı buldu. Shumpert ve Nicevic’in basketleri ile öne geçen Takımımız, üst üste top kayıpları yaşayınca Karşıyaka skora denge getirdi. Sinan Güler’in etkili oyunu ile 5. dakikadan sonra rakibine üstünlük kurmaya başlayan Ekibimiz, rakip atakları savuşturmakta zaman zaman zorluk çekti. İlk periyotun son dakikasına 4 sayı farkla önde giren Takımımız, kalan sürede başka sayı üretemedi ve ilk çeyreği 18-16 önde tamamladı.
İkinci periyota hızlı bir giriş yapan Basketbolcularımız, sert müdafa ile Ege temsilcisinin hücum girişimlerini boşa çıkardı ve etkili hücumlarla 3.5 dakika içinde durumu 30-18 yaptı. Dış atışlarda rahat sayılar bulan Ekibimiz, savunmada tekrar açıklar vermeye başlayınca Karşıyaka arayı kapattı. İlk yarının son dakikasında daha fazla pozisyon bulan ve yakaladığı fırsatları sayıya çeviren rakibimiz oyuna denge getirdi (36-36). İyi başladığı bölümde sonradan etkisini yitiren Takımımız, son 6 saniyesi beraberlikle biten devreyi 40-38 üstünlükle tamamladı.
İkinci yarıya sayıyla başlayan taraf Karşıyaka oldu. İzmir takımı Gary’nin üçlüğü ile öne geçerken Siyah Beyazlılarımız’dan cevap gecikmedi; ancak Takımımız istediği üstünlüğü bir türlü ele geçiremedi. Ekibimiz rakibi karşısında içeride etkili olamayınca dış atışlara yöneldi. Kaybettiğimiz toplarla tehlikeli olan Pınar Karşıyaka, 26. dakikayı 50-49 önde bitirdi. Takımımız’ın kaybettiği topları çok iyi kullanan kırmızı yeşilli ekip pota altını da iyi kullanınca arayı açmaya başladı ve son dakikaya 56-52 galip girdi. Üçüncü bölümün genelinde oyunu geriden takip eden Takımımız, son 40 saniyede üzerindeki ölü toprağını attı ve üst üste gelen 5 sayıyla bu çeyreği 57-56 galip tamamladı.
Maçın son periyotunda taraftarının desteğini de arkasına alan Siyah Beyazlılarımız, üst üste gelen üçlüklerle Karşıyaka’nın tekrar önüne geçti. Takımımız, 7’ye çıkardığı farkı koruyamadı ve Karşıyaka 35. dakikada arayı 2 sayıya indirdi (67-65). Ekibimiz, mücadelenin son dakikalarına doğru kazandığı teknik faulden de faydalanamadı. Son dakikaları heyecan fırtınasına sahne olan maçta Karşıyaka sert savunma ve hızlı hücum anlayışıyla mücadele ederek son 3 dakikada skora tekrar denge getirdi (71-71). Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız; Cevher, Apodaca ve Erkan’ın da oyuna katılmasıyla ofansa ağırlık vermeye başladı; ancak içeriden ve dışarıdan yaptığı tüm denemelere rağmen sonuca ulaşamadı. Son dakikaya 4 sayı önde giren Karşıyaka, hücum ve savunma ribauntlarını da kazanarak Takımımız’ın sayı bulmasını engelledi ve mücadeleyi 77-73 kazandı.
kartalim_ Ofline   Alıntı ile Cevapla