Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-10-2007, 08:32   #1
cent
 
cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Fenerliler neden Türkiye'yi tutmuyor?

Sorunun ne olduğunu herkes çok iyi biliyor. Ersun Yenal nasıl Ulusal Takımın başındayken onun başarısız olmasını isteyen kendini bilmez Galatasaraylılar var idiyse şimdi Fatih Terim içinde de aynı şey geçerli.
Dikkat ettim maçtan sonra hemen Radyospor'u açtım. Programda tek hedef Fatih Terim'di. Oymatmadığı oyuncular için yine eleştiriliyordu. Başkalarını oynatsa yine eleştirilecekti. Teşhisi koyanlar doktordur ama hasta bakıcılara iş düşmüş belliki. Ve o hasta bakıcıların çoğu Fenerbahçeli. Gelen bütün mesajların sonunda Fatih Terim istifa cümlesi bulunuyor. Aynı şey Ersun Yenal için de yapılmıştı. Ama Fatih Terim acısı çok oturmuş içlerine.

Evet acıdır ki bir çok Fenerliler desteklemiyor Ulusal Takımı. Halbuki canla başla savaşan Fenerliler giyiyor o formayı. Aurello Mehmet adını almış en çok koşan futbolcu. Volkan kalede. Evet eksikler var Deniz Barış ta olmalıydı kadroda. Adamlar Avrupa'nın en zayıf takımıymış. Türkiye kesin yenmeliymiş. Bunların hepsi kabul edilebilir sebepler. Ama bir de bizim Süperli'e bakın. Yabancı sayısının arttırılmasını isteyeler bu Ulusal Takımın neden başarılı olmadığını iyice düşünsünler. Biraz daha arttırılınca ne olacak durum bunu da düşünsünler . Bahanelerle Avrupa'da başarılı olamayanlar Ulusal Takımı sabote ediyorlar. Üstelik bir yabancı takım gibi maçları izliyorlar.

Bırakalım hangi takımı tutuğumuzu unutalım. Ulusal Takıma destek olalım. Eldeki hamur bu. Fazlası yok. Ne bir Linconl ne de bir Roberto Carlos'umuz var. Kalitesiz bir lig ve kalitesiz yabancıların kritik mevkilerde oynatıldığı Türklerin yedek beklediği değerlerin yitirildiği bir futbol kültürümüz var. Futbolda ulusal benleği yitirmeye başlıyoruz. O isim bu isim eleştiriliyor lig takımları Ulusal Takıma yabancılaştırılıyor. Oyuncular bile ulusal maçlara çıkmadan alacakları primleri merak eder hale getiriliyor. Forma aldığın parayla karşılaştırılmaz. Forma lig takımlarının arkasında kalamaz. Ulusal Takım Türkiye'nin takımıdır. Yaratılan hayali cumhuriyetlerin bir değeri yoktur. O hayali cumhuriyetler ki yabancılara bel bağlayarak Avrupa'da başarılı olmak isteyenlerdir ve onlar için Ulusal Takımın hiç bir değeri yoktur.
__________________
TÜRKİYE KUPASI SADECE TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE
YAŞAYANLARINDIR.
cent Ofline   Alıntı ile Cevapla