Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-10-2007, 10:55   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Ve Ricardinho patladı

Beşiktaşlı Ricardinho, kendisini iyi oynamamakla eleştirenlere cevap verdi. Lincoln ve Alex'le kıyaslanmak istemediğini belirten Sambacı, hakkında çıkan tüm transfer haberlerini yalanladı.


"ŞAMPİYONLUĞA İNANDIK"

Bu hafta antrenmanlara yeni başladığını iafede eden Ricardinho, "Sakatlıktan yeni çıktığım için bazı pozisyonlarda güvensizlikler oluyor. Ama oynayıp oynamayacağıma teknik direktörümüz karar verecek. Hiçbir futbolcu sakat olmak istemez. Bizim için her maç önemli ve deplasmanda oynayacağımız Trabzonspor karşılaşması da ciddi bir mücadele olacak. Hedefimiz şampiyonluk olduğu için her maçı derbi karşılaşması konsantresinde oynayıp, kazanmak istiyoruz. Biz şampiyonluğa inandık ve kendimizi şampiyonluğa çok yakın hissediyoruz . Taraftarımız da buna inansın ve bizi desteklesin. Onların da inanmasını istiyoruz. Türkiye'de her takıma saygı duyuyoruz. Şampiyonluk üç büyük takımın arasında geçmeyebilir. Süprizler olabilir. Her takım bizi zorlayabilir. Bizim asıl mentalitemiz, her maça final maçı gözüyle bakıp, ilk hedefimizi önümüzdeki maç olarak belirlemek" dedi.
"BANA İYİ OYNAMIYOR DİYENLER, FUTBOLDAN ANLAMAYAN İNSANLARDIR"
Brezilyalı oyuncu, kendisinin geçen sene gibi iyi oynamadığını söyleyenleri, gündeme gelmek için anlamsız yorumlar yapan insanlar olarak değerlendirerek, "Geçen seneki performansımdan bir değişiklik olduğunu zannetmiyorum. Kendi işimi yapmaya çalışıyorum. Bu sezon ligde iyi bir konumdayız. Şampiyonlar Ligi'nde de iyi bir başlangıç yapamamıza rağmen şansımız sürüyor. Ama bana göre herkes futboldan anlamıyor. Bazı insanlar normalin dışında yorumlar yaparak, anlamsız eleştirilerle gündeme gelmeye çalışıyorlar. Beni eleştirenlere, yaptığım işten ve oynadığım futboldan memnun olduğumu söylemek istiyorum" diye konuştu.
"BEŞİKTAŞ'IN DA LİDERİ TAKIM KAPTANDIR"
Ricardinho, takım içindeki lider arayışları hakkında ise, "Tabiki her takımın lideri vardı. Ama bana göre takımın lideri o takımın kaptanıdır. Zaten kaptanlar takıma liderlik yapmaları için seçilerler. Bizim üç tane kaptanımız var ve İbrahim de çok iyi bir kaptan. Ben lider olarak onları görüyorum" dedi.
"ERTUĞRUL SAĞLAM VE TİGANA'YI KIYASLAYAMAM"
Tecrübeli futbolcu Ertuğrul Sağlam ve Tigana'nın ayrı insanlar olduğunu ve ayrı sistemleri olduğunu söylerken, onları değerlendirmek yerine kendisine verilen görevi yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Ricardinho ayrıca Delgado ile yanyana oynayıp oynamamasının ise tekink direktörün kararı olacağını, kendisinin bu konuda bir düşüncesinin olamaycağını belirtti. Ricardinho şöyle konuştu:
"Ben bu dört maçın üçünde oynamadım. O sebepten dolayı kesin olarak bir yorum yapamam. Ama şu an için eksiklerimiz var. Zaman içerisinde düzeleceğimize inanıyorum. Her gün daha iyi oluyoruz. Hocamızla beraber hatalarımızı belirleyip, onları bir daha tekrar etmemek için uğraşıyoruz. Takmın yeterli olup olmadığına yöneticiler karar verir. Her teknik adamın ayrı özellikleri vardır. Karşılaştırma yapamam. Ben bir futbolcu olarak onları değerlendirmekten çok, bize verdiği görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için uğraşıyorum. Her teknik adamın da kendine göre bir sistemi var. Biz her maçta farklı bir sistemle sahaya çıkabiliyoruz. Ama benden istenen neyse onu yapmaya çalışırım. Bu benim için bir sorun değil. Bana ilk geldiğim günden bu yana sorulan bir soru var mesela. Delgado ile yanyana oynayıp oynamayacağımı herkes merak ediyor. Bu soru bana bil ki 50 kez sorulmuştur. Ama insanların şunu bilmesi gerekiyor. Bu bizim düşüneceğimiz veya cevaplayacağımız bir soru değil. Antrenörümüz uygun görürse çıkar oynarız. 3 defansla mı 5 orta sahaylamı oynayacağağımıza o karar verir."
"BELKİ 40 YAŞIMA KADAR BEŞİKTAŞ'TA OYNARIM"
Ricardinho, kendisi hakkında çıkan transfer haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Buraya geldiğim günden bu yana çok mutluyum. Mutlu olmaya devam ediyorm. Çok güzel bir ortamdayım. Türkiye hakkında hep olumlu düşüncelere sahibim. Benim ağzımdan gazetelere hergün bir şeyler yazılıyor. Ben bugüne kadar hala bu yalan haberlerin nasıl yapıldığını anlayamadım. Sadece okuyorum ve gülüyorum. Benim hakkımda çıkan transfer haberlerini yazan gazeteciler transfer olup olmayacağımı cevaplamalı. Benim bir bilgim yok. Beşiktaş'tan 33 yaşında değil, belki 40 yaşında ayrılırım. Kendime bir limit koymadım. Bilmiyorum ne zaman ayrılacağımı. Şu an için Beşiktaş'tan başka bir düşümcem yok. Başka bir takıma gitme gibi bir düşüncem de yok. Futbola ilk başladığım bir takım var, Brezilya'da Parana kulübü. Orada sembolik bir şekilde altı ay oynayıp bırakabilirdim, ama zor gözüküyor. Bu sezon sonu sözleşmem bitiyor. Bir yıl opsiyon var. Geleceğimin nasıl olacağına sezon sonu bakabilirim, ama aklımda sadece Beşiktaş var" şeklinde konuştu.
"BENİ LİNCOLN VE ALEX İLE KIYASLAMAYIN"
Ricardinho, Lincoln ve Alex ile kıyaslanmasının söz konusu olmadığnı, herkesin farklı özellikleri olduğunu vurgulayarak, "İnsanlar böyle kıyaslamalar yapmaktan hoşlanıyorlar, ama üçümüzün de değişik özellikleri var. Tabiki herkes bu durumu istediği şekilde görebilir. Lincoln'e de Alex'e de sorsanız benim dediğimin aynısını diyeceklerdir. Birbirimizle kıyaslanmamız imkansız. Eğer böyle bir kıyaslama yapılırsa, hepimize haksızlık edilmiş olur. Geçmişte bu oyuncularla beraber de oynadım, karşı karşıya da oynadım. O zamanlarda bile karşılaştırılmadık. Sonuç olarak bizim birbirimizle karşılaştırılmamız anlamsız. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kendi aralarında yaptıkları maçların zorlu olması ve çekişmeli geçmesinin ana sebebi bu üç takımın tarihlerinde yatan rekabetten geliyor. Bu takımlarda kimin oynadığı da o kadar önemli değil. Bu takımları asıl büyük yapan futbolcular değil tarihleridir" dedi.
"YENİ YABANCILARA SABRETMELİYİZ"
Beşiktaş'a bu sezon transfer olan yabancı oyuncularının zamana ihtiyacı olduğunu, bu futbolcuların zamanla iyi olacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Nobre'ye de sahip çıkan Ricardinho, her futbolcunun böyle şansız dönemler geçirebileceğini dile getirdi. Ricardinho sözlerine şöyle tamamladı:
"Yeni gelen futbolcuların uyum sorunu çekmesi çok doğal. Bence biraz zaman ve sabır gösterilmeli. Bu gösterilmiyor. Yeni gelen bu oyunculardan hemen birçok şey bekleniyor. Futbolcu olmasanız bile yeni bir ülkeye alışmak çok zor oluyor. Herkes ilk olarak onlara insan gözüyle bakmalı. Onlara tanınan zaman sonunda değerlendirme yapılmalı. Nobre de bu sezon şansız bana göre. Her futbolcunun hayatında olucak bir durum var. Ben de geçmişte böyle bir sıkıntı yaşamıştım. Bütün sezon bir gol atmıştım, ama o gol şampiyonluğu getirmişti. Nobre bize çok yardımcı oluyor saha içinde, çok çabalıyor. Bu çabasının sonucunda iyi işler yapacağına inanıyorum."

</B>
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla