Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-10-2007, 09:30   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sınırda Gerginlik...

Sınırda gerginlik

Click the image to open in full size.K. Irak sınırında askeri hareketlilik arttı. ABD helikopterleri Irak tarafında uçarak sınırı gözetliyor..

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’ne sınır ötesi operasyon olanağı veren tezkerenin TBMM’de kabul edilmesinin ardından Kuzey Irak sınırında askeri hareketlilik arttı. Olası bir sınır ötesi hareket öncesinde başta Şırnak olmak üzere tüm sınır boyunda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılır, bölgede kontrol noktaları artırılırken, ABD helikopterlerinin Kuzey Irak’ın Zaho kenti ile sınır boyunda keşif uçuşlarını artırdığı gözlendi. Güvenlik güçlerinin Gabar, Cudi ve Kato dağlarında teröristlere yönelik operasyonları ise devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘güvenlikli bölge’ ilan ettiği Şırnak, Hakkari ve Siirt’in kırsal kesimlerinde teröristlere yönelik başlatılan ‘sonbahar operasyonu’ tüm hızıyla sürürken, bir yandan da bölgede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılıp, kontrol noktaları artırıldı. PKK’lı teröristlere yönelik operasyonların en yoğun olarak sürdürüldüğü Gabar ve Cudi dağlarının eteklerinde Mehmetçik her gün sabahın erken saatlerinde karayollarında mayın taraması yapıyor. Bölgedeki köylerde günlük yaşam devam ederken, Mehmetçiklerin mayın taraması sırasında öğrencilerin de ellerinde çantalarıyla okullarına gittikleri görülüyor.


TERÖRİSTLERİN GEÇİŞ YOLLARI TUTULDU

Şırnak’ın Gabar Dağı’nda 13 güvenlik görevlisinin bayram öncesi pusuya düşürüyüp şehit edilmesinin ardından başlatılan son dönemdeki en büyük operasyonda teröristlerin kıskaca alındığı belirtiliyor.

Bölgede hava destekli operasyonlar sürerken, teröristlerin tüm kaçış yollarının tutuldu. Operasyon kapsamında teröristlere ait bir çok sığınak bulunup imha edildi. Çemberin her geçen gün daraldığı Gabar’da operasyonlar sürürken, bir yandan da Kuzey Irak sınırındaki birliklerde büyük hareketlilik gözleniyor. Sınır boyuna tank ve asker sevkiyatının hemen her gün arttığı görülürken, konvoylara havadan helikopterle güvenlik sağlanıyor.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, 2’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay ve 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu beraberindeki komutanların bölgedeki askeri birliklerde denetleme ve incelemeleri de sürüyor.

Kuzey Irak’ta bulunan ABD’ye ait helikopterler ise son günlerde Türkiye sınırındaki uçuşlarını sıklaştırdığı görülüyor. Habur Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Halil İbrahim Sınır Kapısı’na iniş kalkış yapan ABD helikopterleri, her gün bir süre Türkiye sınırı boyuncu gözetleme uçuşu yaptıktan sonra gözlerden kayboluyor.

__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla