Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-10-2007, 12:55   #1
crazy_chemist
YaSHaR1903
 
crazy_chemist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sınırda Helikopterler Havalandı

SINIRDA HELİKOPTERLER HAVALANDIPKK'lı terörsitlerin kaçış güzergahları top atışı ile bombalanıyor

21.10.2007 13:35Click the image to open in full size. KUZEY Irak'taki PKK'lı terörist grupların bulunduğu bölgeye Hakkari'nin Çukurca ile Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin sınır kesiminden topçu ateşi açıldı.
Irak sınırının sıfır noktasındaki Çukurca İlçesi'nde PKK’lı teröristlere yönelik yapılan operasyonlar arttırılırken, teröristlerin kaçış güzergahları da aralıksız top atışlarına tutuldu. Çukurca'da bugün saat 06.00'da başlayan top atışları yaklaşık 1 saat sürdü. Daha önce Yeni Mahalle'deki 3'üncü Komando Taburu'ndan yapılan top atışları, bu kez evlere yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Alay Komutanlığı'ndan yapıldı. Hakkari’de yine aynı saatlerde başlayan helikopter trafiği de dikkat çekti.

IKDP: İKİ YERDEN ATEŞ AÇILDI
Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne bağlı ‘Peyamner' adlı internet sitesi, Kuzey Irak'ta ‘Sınır Muhafız Güçleri' adı verilen Peşmergelerin sorumlusu Hüseyin Temer'e dayanarak, Türk topçusunun Kuzey Irak topraklarına ateş açtığını duyurdu. İnternet sitesine göre bu sabah saat 06.30'da Türk topçusu, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nin karşısındaki Zaho İlçesi'ne bağlı Kare, Baloka, Zozanıt Ava Sarke ve Pışti Hırorı köylerini, Çukurca'nın karşısındaki Amediye'ye bağlı Nızordı, Şaca, Çemki, Kokeri, Reşaba ve Zılı köylerini ağır topçu ateşine tuttu.
Sınır Muhafız Güçleri sorumlusu Hüseyin Temer, 85 top mermisinin bölgeye düştüğünü iddia etti. Temer, topçu ateşinde can kaybı olmadığını, ancak 1 top mermisinin Nızordı küyündeki köprüye isabet ettiğini ve bu köprünün tamamen yıkıldığını ileri sürdü
__________________
ADAM GİBİ ADAM ERTUĞRUL SAĞLAM
crazy_chemist Ofline   Alıntı ile Cevapla