Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-10-2007, 14:39   #1
crazy_chemist
YaSHaR1903
 
crazy_chemist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Vatandaşlar terörü lanetledi

Vatandaşlar terörü lanetledi
21 Ekim 2007 Pazar 15:01
Hakkari'de askeri birliğe yapılan hain saldırı, gösterilerle kınandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe yapılan saldırı, düzenlenen gösterilerle kınandı.

Erzurum'da, Havuzbaşı semtinde toplanan bir grup, Cemal Gürsel Caddesi'ne kadar yürüyerek, Erzurum Askerlik Şubesi önünde toplandı. Burada yetkililerle görüşen vatandaşlar, askere alınmak için dilekçe verdiler. Askeri yetkililer, dilekçelerinin değerlendirileceğini söyledi.

Azizeye Anıtı önünde toplanan aynı grup adına basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları 2. Başkanı Abdullah Karaoğlu, bölücü terör örgütü ile ne şartlar altında olursa olsun mücadele edileceğini, hükümetin bu konuda kararlık göstermesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Caddesi'ne doğru ilerleyen grup, terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Bir başka grup ise Bölge İdare Mahkemesi önünde polis barikatıyla karşılaştı. Ara sokaklara dağılan grup ile Çifte Minareli Medrese önünde karşılaştıkları güvenlik güçleri arasında, kısa süreli arbede çıktı.

Tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve DTP il binasının bulunduğu Mahallebaşı semtine doğru ilerlemek isteyen gruba biber gazı sıkıldı, panzerlerle barikat kuruldu.

MERSİN
Mersin'de toplanan bir grup vatandaş, Hastane Caddesi boyunca yürüyerek, Metropol iş merkezine geldi.

Burada terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

Ellerinde Türk Bayrakları ile bir süre gösteri yapan grup, daha sonra dağıldı.

SİVAS
Sivas'ta, kent merkezindeki jandarma lojmanları önünde terör olaylarını kınayan kişi, baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Atatürk Caddesi'nden elindeki ''Ağlamasın analar, akmasın kanlar, ölmesin artık gencecik canlar, kahrolsun PKK'' yazılı döviz ve ''Bende asker olmak istiyorum'' yazılı kağıtla yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na gelen Ergün Uğur (46), bağırarak Sivas Valiliği binasının karşı tarafındaki İl Jandarma Komutanlığına ait askeri lojmanların nizamiyesi önüne geçti.

Nizamiye önünde bir süre terör olaylarını protesto eden Uğur, burada baygınlık geçirdi. Sivil polis ekiplerince Sivas Numune Hastanesine kaldırılan Uğur, tedavi altına alındı.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yıldız Bloklar'da oturduğu ve kentteki bir kamu kuruluşunda çalıştığı bildirilen 2 çocuk babası Uğur, ''Yüreğim yanıyor, ne olur çok görmeyin. Analar ağlıyor, babalar ağlıyor, çocuklar yetim kalıyor'' diye ağladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan terör olaylarına bir an önce çözüm bulmasını isteyen Uğur, Hakkari'deki terör olaylarının üzüntüsünü yaşaması nedeniyle eylem yaptığını söyledi.

BURSA
Bursa'da, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Heykeli önüne gelen İhsan Uçar, yanında getirdiği bayrağı açtıktan sonra oturma eylemi başlattı. Teröre olan tepkisini ancak bu şekilde dile getirebildiğini ifade eden Uçar, ''Eylem için geldiğimden bu yana insanları gözlüyorum. Çok duyarsızlaşmışlar. Ne olduğundan haberleri bile yok. Şehitlerden haberi olmayanlar var. 23 senedir bitmeyen terör ateşi, her gün bir ocağımızı yakıyor'' diye konuştu.

Uçar, yakın zamanda iki oğlunun da askere gideceğini belirterek, ''Allah ne yazmışsa o olur'' dedi.

Uçar'a destek veren Güneydoğu gazisi Turgay Demir ise ''Türkiye sahipsiz mi? Eğer sahipsizse biz daha ölmedik. Milli maçta sokaklara çıkan binlerce kişi şimdi nerede?'' dedi.
__________________
ADAM GİBİ ADAM ERTUĞRUL SAĞLAM
crazy_chemist Ofline   Alıntı ile Cevapla