Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-10-2007, 17:02   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ergin Ataman:"Barcelona'ya bile gitmem"

Beşiktaş Cola Turka Basketbol Takımı Antrenörü Ergin Ataman kendisi ve takımında yer alan yabancı oyuncular hakkında çıkan söylentilere cevap verdi. Tecrübeli teknik adam son bir aydır, Beşiktaş'ın bu sezon iyi bir kadro kurmasından rahatsız olan bazı çevrelerin kasıtlı olarak kendilerini yıpratmaya çalıştığını dile getirirken, takım içinde maddi olarak büyük sorunların yaşanmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu sezon Beşiktaş'ın güçlü bir kadro kurmasından ve şampiyonluğa soyunmasından rahatsız olan bir çevre olduğunu düşünüyorum. Benim görevi bırakacığım şeklindeki söylentiler bir ay öncesinden başladı. Çıkan dedikodulara göre Türkiye Kupası'nda oynadığmıız Galatasaray maçı sonrası benim rest çektmişim ve gideceğimi dile getirmişim. Son olarakta geçen hafta oynadığmız Karşıyaka maçında aldığımız mağlubiyetin ardından yabancı oyuncular para alamadığı ve bu sebebten dolayı yenildiğimiz yönünde haberler çıktı. Ama biz o maçı kötü oynadığmız için kaybettik. Benim istifa edeceğim şeklindeki komik haberleri de artık gülerek okuyorum. Biz bu sene çok iyi bir takım kurduk ve şampiyon olmak istiyoruz. Her kulüpte yaşanan bir iki haftalık ödeme geçikmeleri bizde de yaşanıyor. Ama bu olayı büyütüp benim istifama kadar getirmelirine anlam veremiyorum. Biz yönetimle uyum içinde çalışıyoruz. Bunun en güzel kanıtı da bir hafta önce Kaya Peker'i transfer etmemizdir. Beşiktaş'ın bir gücü var, bir büyüklüğü var. Bu kulüp bu gücünü yıllar sonra basketbola da aktardı. Burada beni bir tek üzen konu taraftarımızın basketbol takımına yeteri kadar sahip çıkmaması. Biz yönetimle uyum içinde çalışırken, şampiyonluğu kazanmak isterken 200 kombine satıldı. Nerde Beşiktaş taraftarı. Onlar da destek olsalar yönetimde rahatlayacak. Ama tekrar söylemek gerekirse ne benim ne de oyuncularımın takımdan ayrılma gibi bir düşüncesi yok. Bu söylentiler nereden çıktı bilmiyorum. Beşiktaş'ta beni sevmeyen birileri var mı bilmiyorum. Ben buraya Beşiktaş'ı Avrupa takımı yapmaya geldim. Bütün çabam bu takımı zirveye çıkartmak içindir. Sonuçta sportif bir olay bu başarılı olup olmayacağımızı zaman gösterecek. Ama benim buraya gelmem ve camia içinde takımın başarısından rahatsızlık duyacak birileri varsa bu yönetimsel bir sorundur ve beni ilgilendirmez. Ben bu takımın antrenörüm. Beni böyle çekişmelerden uzak tutsunlar. Basketbol camiasında da bana karşı olyanlar olabilir. Ben kendi doğrularını söyleyen bir insanım. Bu durumdan rahatsız olanlar olabilir. Hakemlerin de bazı hatalı kararları oldu ama bunlarıda kasti olarak değerlendirmiyorum".

"YABANCI OYUNCULARIN PARA ALAMADIKLARI İÇİN MAÇA ÇIKMAK İSTEMEDİĞİ HABERLERİ TAMAMEN YALANDIR"

Ataman yabancı oyuncuların sıkıntalırının çok büyük boyutlarda olmadığnı ve hiç birinin takımdan ayrılmak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

"Yabancı oyuncular hiç bir zaman maçı çıkmayacağız demediler. Ama bu yabancı oyuncular sıradan oyuncular değil. Avrupa'nın gözde oyuncuları. Sezon başı bu transferler için büyük bir çaba sarfettik ve onlar buraya büyük bir camiaya geldiler. Tabi böyle bir durumda ufak tefek ödeme aksaklıkları yaşanınca sıkıntılarını dile getirdiler. Ama bu sorunlarda çok kısa sürede çözüldü. Şuanda her hangi bir problem yok. Bugüne kadar hiç bir yabancı oyuncu bana gelip gitmek istediğini söylemedi. Sadece paralarının geçikmesiyle alakalı sıkıntılarını dile getirdiler. Ama bu durum hiç bir zaman kriz boyutuna çıkmadı"

"BARCELONA'DAN BİLE TEKLİF ALSAM GİTMEM"

Tecrübeli antrenör son olarak Beşiktaş'ın bu sezonki kadrosunun kuruluşunda büyük emek harcadığını ve başarılı olmak için Beşiktaş'a geldiğini söylerken, Barcelona'dan bile teklif alsa gitmeyeceğini vurguladı.

" Ben takımımın başındayım. Ama tabiki sportif bir olay yapıyoruz. Başarısızlık olur gitmemiz gerekir gideriz. Ancak parasal konular yüzünden görevimi bırakmım. Takımın bu sezonki kuruluşunda çok büyük emek sarfettim. Herşeyi bir tarafa bırıkıp gidemem. Bana Barcelona takımı bugün gelip teklif yapse. kendi ellerimle kurduğum bu takımı bırakıp gitmem. Ama Beşiktaş taraftarı takımına sahip çıksın ve desteğini her şekildi göstersin"
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla