Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2007, 08:39   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Helal Sana Toraman

Helal sana Toraman

Click the image to open in full size.Kimileri çürük raporu almak, torpil yaptırabilmek için kapıları aşındırırken, milli futbolcunun kardeşi, Hakkari’de vatan borcunu ödüyor

ŞU kahır dolu günlerde Türkiye’nin evlatları bir bir şehit olup, yüreğimize ateş düşerken, askerden kaçanlar ellerini kollarını sallaya sallaya aramızda dolaşırken, bazı utanmazların ibret alması gereken dersi Milli Takım’ın ve Beşiktaş’ın değişmez oyuncusu İbrahim Toraman’ın verdiği aylar sonra kulağımıza geliyor. Efendiliği, düzgün kişiliği ile yıllardır Türk futbolunun değişmezi olan Toraman’ın çürük raporu almak için kapı kapı aşındıranlarla ne alâkası var diye merak ediyorsanız işte size gerçekler...

KİMSEYE SÖYLEMEDİ
HAKKARİ Dağlıca’da 12 askerimizin şehit olduğu haberi tüm Türkiye’ye olduğu gibi Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ne de bomba gibi düşüyor. Liverpool maçı için moralleri yüksek bir şekilde hazırlanan siyah-beyazlı oyuncular, antrenman bitimi şehit Mehmetçiklerimiz’i öğrenince adeta salonda yığılıp kalıyorlar. Yabancıların dahi üzüntülü bir şekilde karşıladığı bu alçakça saldırı takımda bir kişiyi çok daha fazla etkiliyor. Soyunma odasında donakalan bu isim ise vatani görevini Hakkari Yüksekova’da yapan Yunus Toraman’ın ağabeyi İbrahim Toraman... O acı haberi alıp kendini tutamayan ve gözlerinden yaşlar dökülen İbrahim Toraman’ın reklam olmaması için kimseye söylemediği gerçek de işte bu şekilde ortaya çıkıyor.

‘HEPSİ BENİM KARDEŞİM’
MİLLİ futbolcu olmasına rağmen nüfuzunu kullanmayan ve 11 ay önce 20 yaşındaki kardeşi Yunus’u güle oynaya vatan borcunu ödemesi için Güneydoğu’ya gönderen İbrahim Toraman, bu haberi duymamızdan sonra, önce yazılmaması için rica ediyor.

Ancak sonra fikir değiştirip “Kartal ağabey, kardeşim 11 aydır Hakkari Yüksekova’da teröristlerle çarpışıyor. Bundan da bir ağabey ve Türk olarak gurur duyuyorum. Böyle şeylerin yazılmasını normalde uygun görmüyorum. Ama herkesin bu kutsal görevi yapması adına bu haber bir emsal teşkil edecekse o zaman yazabilirsin” diyerek yine mütevazılığını gösteriyor.

‘TORPİLİ DÜŞÜNMEDİK’
BEŞİKTAŞ’IN kaptanı Toraman, daha sonra duyduğu acıyı anlatmaya başlıyor:

“İnanın orada bir askerin kılı bile incinse zor duruyorum. Orada askerlik yapmak gerçekten kolay değil. Allah bütün Mehmetçiklerimiz’e kolaylık versin ve yanlarında olsun. Benim kardeşim de orada. Dağdaki bütün askerler hem benim hem de bütün Türkiye’nin kardeşleri. Bu güzel ülkede neyi paylaşamıyorlar? İnşallah en kısa zamanda bu kan ve gözyaşı durur.”

Genç futbolcuya ünlü olduğunu ve istemesi halinde kardeşinin askerliğini daha rahat bir şehirde yapması için torpil arayıp aramadığını sorduğumuzda İbrahim, tepkili bir şekilde, “Bu aklımdan bile geçmedi. Orada binlerce anne kuzusu var. Onların canı yok mu? İstesem belki olabilirdi ama kardeşim de buna razı olmadı. Tabii ki kolay değil. Aklımız hep onda. Bir süre aramadığı zaman annem telefonun başında bekliyor. Telefon gelince rahatlıyor. Hele o şehit haberlerini televizyonda görünce kadıncağız hüngür hüngür ağlıyor. Yeter artık bu acılar yaşanmasın. Allah’ın izniyle hem kardeşim hem de diğer Mehmetçiklerimiz kazasız belasız evlerine dönerler” diyerek duygularını en içten bir şekilde dile getiriyor.

İşte, genç kaptanın 11 aydır sadece yakınlarının bildiği kardeşinin Güneydoğu’da komando olarak askerliğini yaptığı haberi böylece ortaya çıkıyor.

Keşke herkes İbrahim Toraman gibi olsa da çevresini torpil aramakla kullanmasa... Zaten kişiliği ile gönüllerde taht kuran İbrahim Toraman bir kez daha fazlasıyla övgüyü hak etti... Helâl sana Toraman! Bu ülkenin senin gibi ahlâklı insanlara ihtiyacı var...

Haber: Kartal Yiğit
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla