Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2007, 23:01   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Fener istediğini aldı

İSTEDİĞİMİZİ ALDIK: 0-0

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi (G) Grubu 3. maçında Hollanda'da PSV Eindhoven ile karşı karşıya geldi. Philips Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, PSV Eindhoven ile 0-0 berabere kaldı ve gruptan çıkma yolunda avantaj yakaladı. Fenerbahçe'nin Hollanda'dan puanla dönmesine ne Alex'in sakatlanarak saha kenarına alınması ne de Deivid'in 65. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kalması engel olabildi.

Fenerbahçe, Hollanda'da PSV Eindhoven karşısında aldığı bir puandan sonra Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda puanını 5'e yükselterek lider Inter'in ardından ikinci sırada yer aldı. Fenerbahçe 11 Kasım'da PSV Eindhoven ile Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmada kart cezalısı olan Lugano ve Deivid forma giyemeyecek.
ZİCO KADROYI KORUDU
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde PSV Eindhoven ile yaptıkları maçta, son lig maçının ilk 11'inden tek değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sarı-lacivertli ekibin Konyaspor ile yaptığı maçta milli takım kampından geç ve yorgun döndüğü için kadroda yer almayan Lugano, PSV Eindhoven karşısında takımdaki yerini aldı. Brezilyalı teknik adam, Konyaspor karşısında savunmanın sağında görevlendirdiği Gökhan'ı, Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında da Önder'in yerine tercih etti. Ligde kazanan kadroyu Yasin-Lugano değişikliği dışında koruyan Zico, forvette Konyaspor maçında olduğu gibi Semih'e görev verdi. Fenerbahçe'de, Eindhoven'a gelen 20 kişilik kadroda bulunan İlhan ve Selçuk, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 2 maçta sarı-beyaz formayla sahaya çıkan Fenerbahçe, PSV Eindhoven karşısında deplasmanda klasik çubuklu formasını giydi.
F.BAHÇE TUTUK BAŞLADI
Inter'in CSKA Moskova'yı deplasmanda yenmesiyle grupta avantaj yakalayan Fenerbahçe, karşılaşmaya oldukça tutuk başladı. İlk 10 dakikada PSV'nin etkili baskısını kırmakta zorlanan Fenerbahçe, kendi yarı sahasında uzun toplarla çıkmaya çalıştı. Karşılaşmanın 5. dakikasında Alex'in savunmanın arkasına attığı uzun topta Semih, kaleci Gomez ile karşı karşıya kaldı ancak bu pozisyon ofsayt gerekçesiyle kesildi. Daha maçın başı olmasına rağmen İngiliz hakem Howard Webb'den tartışılacak ilk karar gelmişti.

Fenerbahçe karşısına alışılanın aksine 4-3-3 taktiğiyle çıkan PSV Eindhoven Lazovic, Farfan ve Perez gibi hücum gücü yüksek oyuncularla gol aradı. Orta sahada yoğun bir pres yaparak Fenerbahçe'ye oyun kurma şansı vermeyen PSV Eindhıoven önce Lazoviç ardından Ottman Bakkal yüreğimizi ağzımıza getirdi. Riskli bir sahaya diziliş ile mücadele eden PSV Eindhoven, oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yıkarak golü bir an önce bulup rahatlamak istedi ama olmadı...
KANARYA KANATLARDAN UÇTU!
İlk 15 dakikalık bölümden sonra nispeten PSV baskısını kıran temsilcimizi Fenerbahçe özellikle Roberto Carlos ve Vederson'un bulunduğu sol kanadı etkili kullandı. Üzerindeki rehaveti atan Fenerbahçe, her geçen dakika daha kontrollü daha atak bir futbol sergilemeye başladı. Karşılaşmanın 20. dakikasında Auerilo'nun derinlemesine pasında ceza sahasında topla buluşan Alex kaleye vurmak yerine topu Deivid'e çıkarınca mutlak bir gol pozisyonundan olduk. Oynanan futbol, sergilenen mücadeleye bakınca Inter ve CSKA Moskova maçı gözümüzün önüne geliyordu ama tek eksik goldü bizim için. İkinci yarının son 20 dakikalık bölümünde roller değişmişti ve karşılaşma PSV yarı sahasında oynanmaya başladı.

Orta sahaya iyi hükmediyor, kanataları çok iyi kullanıyordu. Gökhan Gönül, Deivid, Roberto Carlos'un kanatlardaki etkinliği zaman zaman PSV kalesinde tehlikeli pozisyonlar yakalamamızı sağlarken tabelada skorun değişmesi belki de en büyük şansızlığımızdı. Herşey iyi gidiyordu bizim ancak karşılaşmanın 35. dakikasında Alex'in Simons ile girdiği ikili mücadele sonrasında sakatlanarak oyun dışına alınması planlarımızı alt üst edecek gibi görünüyordu. İki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 'bizim istediğimiz gibi' 0-0 golsüz eşitlikle sona erdi.
İKİNCİ YARIYA BASKILI BAŞLADIK...
İlk yarının aksine ikinci yarıya daha etkili başlayan taraf temsilcimiz Fenerbahçe oldu. Alex'in ilk yarıda oyundan çıkmasıyla ikinci yarıda ileride tek forvet Semih ile mücadele eden Fenerbahçe orta sahayı kalabalık tutarak önce rakibine oyun kurma alanı bırakmadı ardından savunmanın arasına atılan derin toplarla etkili oldu. İkinci yarının hemen başında Semih ile arka arkaya iki net gol pozisyonundan yararlanaman temsilcimiz golü bulamamasına rağmen göze hoş gelen futboluyla alkış topladı. Kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanan PSV Eindhoven'de teknik direktör Luis Van Gaal oyuna müdahale ederek iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Orta sahadan Edilson Mendez'i çıkararak Koevermans'ı oyuna sokan deneyimli teknik adam bu değişiklikle bütün riskleri göze aldı ve hücum hattını dörtledi.
PSV RİSKİ ALDI
Bu oyuncu değişiklikleriyle etkinliğini artıran PSV Eindhoven, Edu ve Lugano'nun önderliğindeki Fenerbahçe savunması arasında kayboldu. Rakibinin üstüste birkaç hücumunda savunmasında tehlikeli anlar yaşayan Fenerbahçe, ilerleyen dakikalarda etkisini artırarak oyunu istediği tempoda tutmasını bildi. Rakip hücumlarında savunmada iyi yerleşen sarı-lacivertliler, zamanında müdahalelerle rakibini kontrol etti. Bizim için her şey yolundadaydı ancak karşılaşmanın 65. dakikasında İngiliz hakem Howard Webb devreye girdi! İngiliz hakem karşılaşmanın 65. dakikasında Brezilyalı Deivid'e Zonneveld'e yaptığı sert hareket gerekçesiyle kırmızı kart gösterek oyun dışına yolladı. Ağır bir karardı...
10 KİŞİ KALDIK AMA YILMADIK
Alex'in sakatlanmasından sonra Deivid'in de kırmızı kart görmesi planlarımızı alt üst etti. 10 kişi kalan temsilcimiz karşısında baskısını artıran PSV Eindhoven, bütün riskleri göze alarak oyunu yarı sahamıza yıktı. Tempo yapan PSV Eindhoven'ı orta sahada durdurmak için oyuna müdahale eden Fenerbahçe teknil direktörü Arthur Zico, Semih'i oyundan çıkarak Colin Kazım'ı oyuna sürdü. Deivid'in kırmızı kartla oyun dışında kalmasının şokunu ilerleyen dakikalarda üzerinden atan Fenerbahçe, ileride sadece Colin Kazım'ı bırakarak tüm hatlarıyla kendi sahasına kapandı ve kontraataklarla gol aradı. Son 15 dakikada PSV Eindhoven ataklarına iyi direnen Fenerbahçe Colin Kazım ve R.Carlos ile rakip kalede etkili pozisyonlar yakaladı. Kalan son 10 dakikalık bölümde iki takımın da karşılıklı atakları sonuç vermedi ve karşılaşma 0-0 golsüz eşitlikle sona erdi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla