Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2007, 08:30   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gül:Tepkiler zarar vermesin

Gül: Tepkiler zarar vermesin

Cumhurbaşkanı, PKK terörünü kınamak için sokağa dökülen vatandaşlara seslendi: Bu tür dönemlerin istismara açık olduğunu unutmayalım. Terörle mücadele devletin işidir RADİKAL - ANKARA - PKK'nın Hakkâri'deki terörist saldırının ardından sokaklarda öfke artarken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı. Gül, "Bu tür dönemlerin, istismara ve yönlendirmelere açık olduğunu unutmamak gerekiyor. Terörün verdiği tahribatın boyutları ne olursa olsun terörle mücadele hukuk zemininde ve ancak devlet tarafından sürdürülebilir" dedi.
Gül'ün dün yaptığı açıklama şöyle: "Terörle mücadele sürecinde askerlerimizin, Mehmetçiğin, vatan evlatlarımızın şehit olması karşısında hepimiz derin bir üzüntü yaşıyoruz. Bugün toprağa verdiğimiz bu çok değerli varlıklarımıza rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Onlar artık tıpkı geçmişteki şehitlerimiz gibi, milletimizin ortak hatırasına emanet edilmiş, aziz varlıklarımızdır. Bu tür müessif olaylar karşısında devlete ve topluma düşen şehitlerimizin geride bıraktıklarına sahip çıkmak, millet olarak onların ailelerinin yakınları olmaktır.
Terörün kanlı yüzüne karşı toplumsal duyarlılığı ortaya koymak, milli birlik ve beraberliği sergilemek vatandaşlarımızın en temel hakları ve görevleridir.
Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meşru zeminde yürütülen gösterileri ve terör örgütünü hedef alan açıklamaları şüphesiz bu ülkeye en derin bağlarla bağlı olan herkes büyük memnuniyetle karşılamaktadır.
Ancak bu tür dönemlerin, istismara ve yönlendirmelere açık olduğunu unutmamak gerekiyor. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, terörün verdiği tahribatın boyutları ne olursa olsun terörle mücadele, hukuk zemininde ve ancak devlet tarafından sürdürülebilir.
Türkiye Cumhuriyeti devleti bu mücadeleyi gerektiği gibi yerine getirecek kudret ve kararlılığa sahiptir.
Bunun bilgi ve bilincinde olan aziz vatandaşlarımızın tepki ve üzüntülerini tarihten geleceğe uzanan birlik ve kardeşliğimize zarar vermeyecek şekilde ifade edeceklerine ve bu kritik günlerin meydana getirdiği acı ve heyecanları kötüye kullanacak kişilerin emellerine alet olmayacaklarına olan inancım tamdır. Vatandaşlarımı bu bilinç içinde davranmaya davet ediyor, aziz şehitlerimize bir kere daha rahmet diliyorum
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla