Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2007, 08:56   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sporting Lizbon Haklıymış

Rodrigo Tello, sezon başında Beşiktaş'a imza attığında Sporting Lizbon taraftarları kulübün önünde uzun bir süre kendi yöneticilerini protesto etmişlerdi.

Doğrusu taraftarlar takımın en iyi oyuncularından birinin elini kolunu sallayarak gitmesine inanmak istemiyordu. Kızgınlıklarını, beceriksiz olarak gördükleri yöneticilerini protesto ederek bir nebze olsun dindirmeye çalışmışlardı. Durumları tıpkı Galatasaray taraftarlarının Frank Ribery'nin Marsilya'ya gidişine inanmak istemeyişleri gibiydi. Galatasaraylılar gibi Lizbonlular da Tello'nun gidişinden dolayı yöneticilerini uzun süre eleştirdi.

Portekizlilerin şaşkınlıkları arasında Şilili oyuncu Siyah-Beyazlı takımın formasını giyerken performansının bu kadar iyi olacağını kimse tahmin etmemişti. Lizbon'a ateş düşerken Tello'nun bedelsiz Beşiktaş'a gelmesi Türkiye'de gündem bile oluşturmadı. Hatta kimileri için o kapalı kutuydu. Avrupa arenasında ismi bile duyulmamıştı. Ama Süper Lig'de geride kalan 9 haftaya bakıldığında Şilili oyuncu, kendisiyle ilgili tüm korkuları bertaraf etti. Siyah-Beyazlı takımın en faydalı yabancısı olurken aldığı yıllık 900 bin Euro ile Süper Lig'in ekonomik ve faydalı yabancısı olarak dikkat çekti.

Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 3-2 yendiği maçta da takımının en iyilerinden biri olan başarılı oyuncu, Liverpool karşısında da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın en büyük kozu olacak. Sol kanatta boydan boya oynayabilme kabiliyetine sahip olan Tello, kaptan İbrahim Üzülmez ile birlikte iyi bir ikili oldu. Zaman zaman sol bek, zaman zaman da sol açık ve sol iç oynayan Tello, ileri çıktığı maçlarda golcülük özelliğini de göstererek rakip fileleri 3 kez havalandırdı. (Şu anda ligde Bobo ile birlikte takımın en golcüsü) Şilili yıldız aynı zamanda Beşiktaş'ın en fazla top kullanan oyuncusu. 9 lig maçında 656 kez topla buluşarak oyunu yönlendiren isimlerin başında geliyor, verdiği 401 isabetli pasla da takımın sivrilen oyuncusu olarak göze batıyor. Meziyetleri çok üst düzeyde olmasa da duran topları kullanmayı seven bir yapısı var. Kazanılan korner ve serbest atışlarda da ilk akla o geliyor.

28 yaşındaki futbolcu, bu sezon Şili Milli Takımı'yla katıldığı Copa Amerika maçları sebebiyle tatil imkânı bulamamasına rağmen İbrahim Toraman ve Serdar Kurtuluş'tan sonra Beşiktaş'ta sahada en fazla kalan oyuncu. Ligde 766 dakika Siyah-Beyazlı formayı giyen yıldız futbolcu ayağında da toplam 30 dakika top tutarak takımın merkezinde yer alıyor.

Tam bir görev adamı

Tüm bu özelliklerine rağmen Tello, bireysel istatistiklerinden çok takımın kazanmasının önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyor. "Benim için önemli olan 90 dakika bitiminde kazanmış olmamız. İyi ya da kötü oynamamın hatta gol atmamın bir önemi yok. Önemli olan sahadan üç puan alan taraf olmamız." diyerek takım oyuncusu olduğunu gösteriyor.

Beşiktaş'ın bu sezonki hedeflerini çok iyi bildiğini kaydeden Rodrigo Tello, "Ligde ve kupada şampiyon olmak istiyoruz. Bunun için gücümüz de var. Şampiyonlar Ligi'nde de gidebildiğimiz kadar yukarı çıkmak istiyoruz." diyor. Liverpool karşısında seyircinin büyük önem taşıdığını düşünen yıldız futbolcu, taraftarın kendisini motive ettiğini belirtiyor ve ekliyor: "Güney Amerika'da taraftarlar çok sıcakkanlı ama İnönü Stadı'nda taraftarlarımızın peş peşe şarkılar söyledikleri anlar inanılmaz. Onların bu şarkıları sahada beni inanılmaz motive ediyor. Beşiktaş taraftarı gerçekten muhteşem ve dünyada da örneği olduğuna inanmıyorum.''

Liverpool'u yeneceklerine inandığını kaydeden Tello, Marsilya ve Porto maçlarında mağlup olmayı hak etmediklerini kaydederek "Takım olarak hepimiz Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya devam etmek istiyoruz. Liverpool maçında bunu kırmak istiyoruz. Kariyerimdeki en kritik maçlardan biri olacak." diyerek yarınki maçı dört gözle beklediğini söylüyor.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla