Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2007, 16:36   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ben hikayelerimin Şehrazat’ıyım

Murathan Mungan, yeni kitabı “Yedi Kapılı Kırk Oda”nın tanıtım gecesinde, “Bu kitap benim binbir gece masalım. Ben de bu hikayelerin Şehrazatıyım” dedi.

Click the image to open in full size.

Murathan Mungan’ın son kitabı “Yedi Kapalı Kırk Oda” Metis etiketiyle raflardaki yerini aldı. Yedi farklı öyküden oluşan kitabının tanıtımı Garage İstanbul’da yapıldı. Aralarında Nurgül Yeşilçay, Kenan Işık, Demet Akbağ, Mehmet Ali Alabora, Gülriz Suriri’nin de bulunduğu yedi ünlü kitaptan pasajlar okudu.

“Yedi Kapılı Kırk Oda”nın tanıtım gecesine Ayfer Tunç, Cem Özer, Yüksel Aksu, Barış Pirhasan Tuğrul Eryılmaz gibi kültür sanat dünyasının ünlü isimleri de katıldı.

Nurgul Yeşilçay, Mungan’ın kitapları için, “Onun kitabını okuduğumda bir sanat eseri okuyormuş hissi uyandırıyor bende. Ama kitabını anlattığımda sanki yıllardır yaşadığım şeyleri anlatıyormuşum gibi hissediyorum” dedi.

Demet Akbağ ise “Biz Murathan Mungan’ın kitaplarıyla büyüdük diyemeyiz de olgunlaştık” diye konuştu.

Mehmet Ali Alabora, “Onun kitapları hem halk edebiyatına hem de şehir ebediyatına yakınlaşabiliyor” derken, Kenan Işık da, Mungan’ın eserleri için “Sanki bir edebiyat arkeolojisi” benzetmesini yaptı.

Click the image to open in full size.

Murathan Mungan ise kendisi ve eseri için şunları söyledi:
“Ben tekrarları sevmem. Yaptığım bir şeyi bir daha yapmam çünkü kendimin taklidini yapmaktan pek hoşlanmam. Bunu başkaları yapıyor zaten. Yedi Kapılı Kırk Oda benim binbir gece masallarım. Ben bu hikayelerin Şehrazat’ıyım.”
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla