Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2007, 20:38   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
MGK da ekonomik ambargo kararı alındı

KararıMGK, Bölücü Terör Örgütünü Doğrudan veya Dolaylı Şekilde Destekleyen Gruplar Üzerinde Öncelikle Alınması Gereken Ekonomik Tedbirlere İlişkin Bakanlar Kurulu'na Tavsiyede Bulunmayı Kararlaştırdı.
Haber Yayın Tarihi: 24.10.2007 20:36
Click the image to open in full size.Resmi büyütmek için tıklayın

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bölücü terör örgütünü doğrudan veya dolaylı şekilde destekleyen gruplar üzerinde öncelikle alınması gereken ekonomik tedbirlere ilişkin Bakanlar Kurulu'na tavsiyede bulunmayı kararlaştırdı.

Çankaya Köşkü'nde 5 saat 45 dakika süren MGK Toplantısı'nın ardından MGK Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, toplantıda ülke genelindeki güvenlik ve asayiş durumu ile bunu etkileyen iç ve dış gelişmelerin gözden geçirildiği belirtildi. Açıklamada, bu kapsamda birlik ve beraberliği zedelemeyi amaçlayan terör saldırılarına karşı, halkın her zaman olduğu gibi sağduyusunu koruyacağına ve kardeşlik duygularına zarar verecek davranışlardan kaçınarak, teröre gereken yanıtı vereceğine olan inancın

bir defa daha vurgulandığı belirtildi. TBMM'nin 17 Ekim 2007 günü kabul ettiği hükümet tezkeresi çerçevesinde alınması gerekebilecek siyasi ve askeri tedbirlerin de görüşüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgede bölücü terör örgütünü doğrudan veya dolaylı şekilde destekleyen gruplar üzerinde öncelikle alınması gereken ekonomik tedbirlere ilişkin olarak Bakanlar Kurulu'na tavsiyede bulunulması kararı alınmıştır. ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde 10 Ekim 2007 günü kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin karar tasarısıyla ilgili gelişmeler de görüşülmüş; Ermeni diasporası ile Ermenistan'ın Türkiye aleyhine yıllardır yürütmekte oldukları kampanyanın son ürünü olan söz konusu tasarının hiçbir

gerekçeyle mazur gösterilemeyeceği ve kabul edilemeyeceği vurgulanmıştır. Gelişmelerin seyrine göre konunun bütün veçheleriyle yeniden değerlendirilmesi kararlaştırılmıştır."
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla