Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2007, 23:05   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bunun adı zafer

BUNUN ADI ZAFER!..

Avrupa Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında temsilcimiz Beşiktaş, İnönü Stadı'nda Liverpool'u 2-1 yendi. Maçın golleri 13. dakikada Serdar Özkan, 82. dakikada Bobo ve 85. dakika Gerrard attı. Beşiktaş bu sonuçla grupta ilk galibiyetini alarak 3 puan elde etti. Liverpool ise 1 puanda kaldı ve gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı.
Maça çok hızlı başlayan Beşiktaş sağlı sollu ataklarıyla dikkat çekerken, daha ilk dakikalardan itibaren kanatları etkili bir biçimde kullanmaya başladı. Tribünleri de arkasına alan Beşiktaş aradığı golü 13. dakikada Serdar Özkan ile buldu. Liverpool defansında hatalar zinciri sonudcunda topu önünde bulana Serdar Özkan'ın yaptığı vuruş Hyypia'ya çarpıp kaleci Reina'yı yanılttı ve ağlarla buluştu.
Serdar Kurtuluş'un sakatlığı nüksetti
Bu dakikalardan sonra Liverpool ataklarını sıklaştırdı ve Beşiktaş'ın üstüne gelmeye başladı. Bu dakikalarda sahneye Beşiktaş'ta kaleci Hakan Arıkan çıktı ve birkaç karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda Liverpool forvetlerine gol izni vermedi. Daha sonra orta alanda dengeyi eline alan Beşiktaş 2. gol için yüklense de girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Liverpool genelde yan toplardan tehlikeli olmaya çalışırken, karşılaşmanın 42. dakikasında sakatlığı nükseden Serdar Kurtuluş yerini Koray'a bıraktı. Bu dakikadan sonra golm olmayınca ilk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.
Taraftar muhteşemdi!
İkinci yarıya da iyi başlayan Beşiktaş ataklarını 2. gol için sıklaştırdı ve Liverpool üzerine yüklenmeye başladı. Beşiktaş tribünleri inanılmaz bir şekilde oyuncularını maça motive ederken bir an olsun tezahürat yapmayı bırakmadı ve 12. adam görevini eksiksiz yerine getirdi. Liverpool ikinci yarıda da uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı ve özellikle Gerrard ile kaleyi yokladı.
Delgado-Higuain değişikliği
Liverpool özellikle yan toplarla Beşiktaş'ı yıkmaya çalışsa da yan toplarda kademede Gökhan Zan başarılı oyunuyla göz doldurdu ve takımına güven verdi. Liverpool'un yüklendiği dakikakalarda cezası nedeniyle tribünde yer alan Ertuğrul Sağlam'ın direktifi ile karşılaşmanın 63. dakişkasında Delgado yerini Higuain'e bıraktı. Bu dakikalardan sonra oyunda dengeyi kuran Beşiktaş özellikle Bobo ile çok önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
Defans ve Hakan devleşti
Liverpool maçın sonlarına doğru özellikle Babel ile Beşiktaş defansını zorlasa da İbrahim Toraman ve Gökhan Zan savunmadaki yerinde müdahalelerle Liverpool ataklarını başlamadan bitirdi. Gerrard'ın devreyi girdiği karşı karşıya pozisyonda kalesini zamanında terk eden ve yüzde yüzlük bir golü engelleyen Hakan adeta kalesinde devleşti.
Gol geliyorum dedi ve geldi!
Bu dakikalarda kontrataklarla gol arayan Beşiktaş, Higuain ile 2. golü bulma şansını yakaladı ama bu sefer de Reina kalesinde başarılıydı. Ataklarını sürdüren Beşiktaş Liverpool'un atak oyunundan istifade ederek hızlı ataklarla hücuma kalktığı bir pozisyonda Koray'ın pasında Bobo'nun vuruşu adeta üst direği yalayarak dışarı gitti ve Liverpool'un direncini kıracak gol gelmedi. Ama Beşiktaş yılmadı ve Liverpool defansını zorlada. Karşılaşmanın 82. dakikasında yine hızlı bir atakta defansı gafil yakalayan Bobo Liverpool defansından sıyrıldı ve karşıkarşıya kaldığı Reina'yı avlayarak Beşiktaş'ı 2-0 öne geçirdi.
Liverpool'un golü moral bozmadı
Liverpool 2. golden sonra oyundan kopmadı ve Beşiktaş kalesine yüklenmeye devam etti. Yan toplarla gol aramaya çalışan Liverpool ceza alnında Crouch'un indirdiği topta Ali Tandoğan'ın kısa düşen topuna uçarak gelip kafa vuran Gerrard topu filelerimiz gönderi ve farkı bire indirdi. Bu golden sonra beraberlik golü için yüklenen Liverpool'un ataklarına set çeken Beşiktaş defansı bir ikinci gole izin vermedi ve maç Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.
Bu galibiyetle Beşiktaş A Grubu'nda 3 puana yükselirken, Liverpool 1 puanda kaldı. Beşiktaş grubunda 4. maçını 6 Kasım'da İngiltere'de Liverpool ile oynayacak.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla