Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2007, 23:05   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal Liverpool'u Parçaladı

Şampiyonlar Ligi'nde ilk iki maçını kaybeden Beşiktaş, A Grubu 3. maçında İngiliz devi Liverpool'u İstanbul'da 2-1 yenerek gruptan çıkma şansını korudu. Siyah-beyazlılar galibiyete, Hyypia (kendi kalesine) ve Bobo'nun attığı gollerle ulaştı.
Click the image to open in full size.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki 3. maçında 2005 şampiyonu Liverpool'u İnönü Stadı'nda 2-1 mağlup etti.

İlk iki maçında Marsilya ve Porto'ya yenilen Beşiktaş, Hyypia (kendi kalesine) ve Bobo'nun golleriyle gruptaki ilk galibiyetini ulaşarak gruptan çıkma şansını korudu. Siyah-beyazlılar, 3 puanla, İstanbul'da hiçbir Türk takımını yenemeyen Liverpool'un üstüne çıkarak grupta 3. sıraya yükseldi.

Beşiktaş ilk dakikadan itibaren baskılı futbol oynayarak, sağlı sollu ataklarla Liverpool kalesinde pozisyon aradı. Maçın 6. dakikasında Beşiktaş, Serdar Kurtuluş'la, Liverpool ise Voronin ile pozisyon bulurken, her iki ekip bu tehlikeleri gole çeviremedi.


13. dakikada Tello'nun başlatığı ve Bobo'nun sürüklediği atak sonrası Liverpool savunmasının uzaklaştırmak istediği top, Serdar Özkan'ın önünde kalırken, genç oyuncunun şutu Hyypia'ya çarparak filelere buluştu. Bu gol Beşiktaş'ın bu sene Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golüydü.



Beşiktaş, öne geçtikten sonra Liverpool'un baskısı karşısında zor anlar yaşadı ve kalesinde üst üste pozisyonlara engel olamadı. Rakibe net gol pozisyonu vermeyen ev sahibi takım, ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

İkinci yarıya Liverpool daha baskılı başlarken skor avantjını elinde bulunduran Beşiktaş, daha çok kontraataklarla etkili olmaya başladı. Liverpool, 57. ve 72. dakikalarda Gerrard ile yakaladığı posizyonları gole çeviremedi.

Bu dakikadan sonra oyunda dengeyi kuran Beşiktaş hızlı ataklarla posizyonlar buldu. Kontraataklarla etili olan Beşiktaş, 78. dakikada önemli bir pozisyon yakaladı. Sağ kanatta Koray'ın bekletmeden ceza sahası içine gönderdiği pasla buluşan ve kaleci ile karşı karşıya kalan müsait durumdaki Bobo'nun vuruşu üstten auta gitti.

Yine ani gelişen Beşiktaş atağında, sol kantta İbrahim Üzülmez, ceza sahası önündeki Bobo'ya pasını aktardı. Hyypia'ya şık bir çalımla geçen Bobo, kaleci Reina'nın bacaklarının arasından topu filelerle buluşturdu: 2-0

godlen üç dakika sonra Liverpool atağında, kaptan Gerrard'ın kafa vuruşu skoru 2-1'e getirdi. Kalan dakikalarda iki takım da pozisyonlar bulsa da başka gol olmadı ve Beşiktaş 3 puana ulaşan taraf oldu.

Grupta 3 puana ulaşan Beşiktaş, 3. sıraya yükselirken, sahasında Porto ile 1-1 berabere kalan Marsilya 7 puanla liderliğini sürdürdü. Porto 5 puanla ikinci sırada yer alırken 3 maçta 1 puan toplayan 2005 Şampiyonlar Ligi şampyionu Liverpool, son sırada kaldı.

Beşiktaş, A Grubu'ndaki 4. maçında Liverpool ile 6 Kasım'da deplasmanda karşılaşcak.

BEŞİKTAŞ: 2 - LIVERPOOL: 1
Stat: BJK İnönü
Hakemler: Claus Bo Larsen, Bill Rene Hansen, Anders Norrestrand (Danimarka)
Beşiktaş: Hakan, Ali Tandoğan, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Serdar Kurtuluş (Dk. 42 Koray), Cisse, Tello, Delgado, Bobo
Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Riise, Pennant, Gerrard, Mascherano, Babel, Voronin, Kuyt
Goller: Dk. 13 Hyypia(kendi kalesine) , Dk 82 Bobo (Beşiktaş), Dk 85 Gerrard (Liverpool)
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla