Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-10-2007, 12:45   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Büyükanıt farkı

Başbakan Erdoğan:”Yararlı olacaksa Iraklı Kürt gruplarla görüşülebilir” (11.02.2007 Gazeteler)
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt: “Ben askerim, terörü destekleyenlerle görüşmem”
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaptığı görüşmelerde “Bölücü örgüte yardım eden, onları terör örgütü olarak görmeyen Kuzey Irak'taki yerel yöneticilerle ben asker olarak kesinlikle görüşmem” dedi. Böyle bir durumda PKK olayını bu coğrafyada yaşayan insanlar terör olarak görmüyorlar. İsteyen gider, görüşür ama asker olarak böyle bir olayı kabul etmemiz mümkün değildir.(17 Şubat 2007 BHA)
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül:İnsan düşmanıyla bile konuşur
Dışişleri Bakanı Gül, Barzani ve Talabani ile görüşmeme tartışması için yine konuştu. “İnsan düşmanıyla bile konuşabilmeli”
Barzani ve Talabani ile görüşülebileceğini ancak planlanmış bir şey olmadığını söyleyen Dışişleri Bakanı Gül, “Irak'ın Cumhurbaşkanı ile konuşmayalım, öbürüyle konuşmayalım. O zaman ne olacak?” dedi.(23 Şubat 2007 Cuma Sabah)

Erdoğan şunları söyledi:
”Kişiler kişisel düşüncelerini açıklayabilirler. O hiçbir zaman kurumun açıklaması olamaz. Çünkü kurumsal bir açıklamayı yaptığınız zaman demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti içinde bir kaos meydana gelir. Burada kişisel düşünceler söylenir ama son sözü kurumsal olarak kim söyleyecek denilirse bu sözü Hükümet söyler. Sayın Büyükanıt'ın sözü kurumsal değil kişiseldir. Kurumsal olamaz.”

Genelkurmay, Orgeneral Yaşar Büyükanıt´ın Kürt liderlerle görüşmeyeceği sözlerini ‘kişisel görüşü’ diye nitelendiren Erdoğan´a iki cümleyle yanıt verdi:
Genelkurmay'dan 'kurumsal' tepki
Büyükanıt'ın “Kuzey Iraklı Kürt gruplar PKK'yı destekliyor. Onlarla görüşmem” sözlerini 'Kurumsal değil kişisel açıklama' diye niteleyen Erdoğan'a Genelkurmay'dan yanıt geldi: Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın sözleri TSK'nın kurumsal görüşüdür (02.03.2007 Radikal)
Erdoğan: Kabile reisiyle görüşmem
Erdoğan, Irak’ta muhatabın Kürt liderler olmadığını da kaydederek, 'Bizim muhatabımız oradaki Kürt liderler değildir, merkezi hükümettir. Ben cumhurbaşkanı ve başbakanla görüştüm. Bunun dışındaki kabile reisiyle görüşmem. Talabani ile cumhurbaşkanı olduğu için görüştüm. (07-06-2007 Hürriyet)
Cumhurbaşkanı Gülün açıklaması:Cumhurbaşkanı'ndan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı açıklamada Barzani'nin muhatabı olmadığını söyledi.
(21/10/2007 Gazeteler)
__________________
Click the image to open in full size.

Konu HandaN tarafından (25-10-2007 Saat 13:02 ) değiştirilmiştir..
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla