Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-10-2007, 16:21   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ertuğrul Sağlam: Ölümsüz olmak için yüreğimizi koyup kazandık

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Liverpool ile oynayıp 2-1 kazandıkları karşılaşmada yüreklerini sahaya koyduklarını söyledi

Lig TV'de canlı yayınlanan ''Futbol Gündemi'' programına telefonla katılan Sağlam, Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde güzel bir pankart okuduğunu dile getirerek, ''O pankartta, 'Ölümsüz olmak istiyorsanız, yüreğinizi koymanız gerekir' diyordu. Biz de yüreğimizi sahaya koyduk ve kazandık'' dedi.
Liverpool'un takım kadrosunda, 5 kişilik forvetin değerinin toplam 150 milyon Avroyu bulduğunu anlatan Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti:
''Bizden kalite ve yetenek olarak daha iyiler, o bir gerçek. Bu açığı nasıl ortadan kaldırabilirsiniz? Tabii ki mücadele ederek. Biz bunu yapmaya çalıştık ve yaptık. Onlara karşı eksikliğimizi bu şekilde ortadan kaldırdık ve oyunun belli bölümlerinde üstünlük de sağladık.'' Sağlam, grupta şanslarını devam ettirmek için daha puanlar almak zorunda olduklarını da belirterek, ''Yoksa bu galibiyetin anlamı olmaz. Şu an, rakibimizi Liverpool diye düşünecek olursak, ufak da olsa bir avantaj yakaladık. Bu grupta bir üst tura çıkabilmek, olmazsa UEFA Kupası'na katılmak için Liverpool maçı kilit maç olacak'' ifadelerini kullandı.
Sezona iyi başladıklarını, sonra bocalama dönemi geçirdiklerini, ancak Porto maçıyla başlayan, Gençlerbirliği ve Trabzonspor karşılaşmalarıyla devam eden bir çıkış yaşadıklarını anlatan Ertuğrul Sağlam, oyun anlayışını sahaya yansıtma konusunda, takım olma konusunda, ekip ruhunun inceliklerinin sahaya yansıtılmasında çok güzel gelişmeler olduğunu belirtti.
Bu gelişmelerin tavan yapabilmesi ve zirveye ulaşabilmesi için 3-4 maçta yapabilecekleri gelişmeyi, Liverpool maçıyla yapabilme şanslarının doğduğunu kaydeden Sağlam, ''Oyuncularımıza bunu anlattık. İyi bir mücadele ve futbol sonrasında alınacak iyi bir sonucun, geleceğimiz açısından takımımıza çok katkı sağlayacağını söyledik. Sağ olsun, çocuklar ülkenin içinde bulunduğu durumu da göz önünde bulundurdular ve hem takım, hem de camia ve ülkemiz için böyle bir durumu çok iyi idrak etmiş olacaklar ki, iyi mücadele ettiler ve çok güzel bir galibiyet elde ettik'' diye konuştu.

''PORTO MAÇINA HAYIFLANMAK BİR ŞEY KAZANDIRMAZ''
Başarılı antrenör, geçmişten dersler alacaklarını ve geleceğe umutla bakacaklarını belirterek, ''Porto maçında kaybedilen puanlara hayıflanmak bize bir şey kazandırmaz'' dedi.
Ertuğrul Sağlam, önlerine bakmak zorunda olduklarını ifade ederek, bundan sonra oynayacakları Liverpool maçında, önceki kayıpları nasıl avantaja çevireceklerinin hesabını yapacaklarını söyledi.
''Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız'' diyen Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:
''Sadece bu sıkıntılı günlerde değil, bu birlik ve beraberliği her zaman yaşamalıyız. Maalesef ülke olarak böyle uç olaylar yaşadığımız zaman birbirimize bağlanmayı, birlik ve beraberliği hatırlıyoruz. Buna her zaman devam etmeliyiz.''
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla