Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-10-2007, 16:24   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hayata dönüş

Hayata dönüş

Liverpool Türkiye'den yine yenilerek, maç kazanamadan dönüyor. Beşiktaş için Şampiyonlar Ligi'nde hayat yeniden başlıyor.
Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun en bahtsız ve en talihsiz iki takımı buluştu dün... Beşiktaş'ın sorunlarını ve sıkıntılarını biliyoruz da, Liverpool'un dağınık ve savurgan hali bizi şaşırttı.
Ertuğrul Sağlam'ın "ceza nedeniyle" tribünden izleyip yönetmeye çalıştığı Beşiktaş, "futbolun büyük markası" önünde kendi takım değerlerini yükselterek, büyük bir azim ve kararlılıkla direnerek mücadele etti. Çoğumuzda oluşan "Acaba sıfır çekip grup maçlarını puansız mı kapatacaklar ? " sorusuna isyan eder gibiydiler.
Savunmada Gökhan Zan ve İbrahim Toraman'la kestikleri topları telaşlı bir hovardalıkla def ediyorlar ama, oyun kuramamak noksanlarını da bolca örnekliyorlardı. O savuşturulan toplara baskı altında bunalan Bobo sahip olamadı. Delgado da anormal top kaybıyla oynuyordu. Beşiktaş'ı asıl ayakta tutmaya çalışan grup beklerle birlikte orta alanın savaşçılarıydı. Ali Tandoğan ve İbrahim Üzülmez, Liverpool'un kanat oyuncuları Pennant ve Babel ile resmen boğuştular. Bu arada kaleci Hakan'ın da biri Gerard'dan olmak üzere en az üç mutlak golü önlediğini söylemeliyiz. Beşiktaş orta alanının şövalyeleri Serdar Özkan, Serdar Kurtuluş, Cisse ve ille de Tello idi. Cisse yerinde sabit kalırken ötekiler sağa sola deplasman yaparak, nöbetleşe Cisse'nin yardımına koşarak, kanatlardan top taşıyarak Liverpool'un adeta başını döndürdüler.
İlk devre tempo o kadar yüksekti ki, iki takım da zaman zaman sırf o tempo yüzünden şaşılacak derecede top kaybettiler. Birbirlerine pozisyon ikram ettiler.
Dün gece keyif veren ilk olay Serdar Özkan'ın isyan edercesine çılgın bir gayretle girdiği gol pozisyonu oldu. Top onun vuruşundan mı, yoksa Sami Hypia'nın ters müdahalesinden mi kaleye girdi, anlayamadık. Ama tabelada Beşiktaş'ın yaşadığı ve sergilediği emek ve ihtirasın karşılıksız kalmadığını görüyorduk.
Benitez, tüm kozlarını kullandı, Beşiktaş'ın golle gelen moralini ve kazanma inadını kıramadı. Bobo'nun, sonradan oyuna giren Higuain'in gol pozisyonları ikinci yarının zenginlikleri oldu. Higuain, yeterince forma şansı bulamıyordu ama, kumaşını da kalitesini de gösterdi. Koray Avcı'nın fizik yetersizliğine rağmen zekası ve ustalığıyla Beşiktaş'ı ayakta tutanlardan biri olduğunu da unutmayalım.
Liverpool Türkiye'den yine yenilerek, maç kazanamadan dönüyor. Trabzonspor ve Galatasaray'dan sonra Beşiktaş da onur listemizde. Daha da önemlisi, Beşiktaş için Şampiyonlar Ligi'nde hayat yeniden başlıyor. Biraz daha gayret, bravo çocuklar!
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla