Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-10-2007, 18:58   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Süper Lig'de teknik direktör kıyımı !


Spor3.com//
Turkcell Süper Lig'de 9. haftada geride kalırken arka arkaya gelen istifa haberleri gazeteler, televizyonlar ve internet sitelerinde sıkça görülmeye başlandı. Lig'in başladığı günden bu yana tam 8 teknik direktör çeşitli nedenlerle görevlerinden ayrıldı.

Geride kalan 9 haftada yapılan teknik direktör değişikliklerinde ilginç sonuçlarda ortaya çıktı. Görevlerinden ayrılan 8 hocanın tümü de yerli antrenör. Trabzonspor Kulübü hariç göreve gelen 6 hocanın 3'ü yabancı. 8 hoca değişikliğinin 5'inin istifası kendi sahasında oynanan karşılaşmalar sonrası gerçekleşti. Ayrıca ligde hoca değişikliğine giden takımların 6'sı puan sıralamasında son sıralarda yer alması dikkat çekti.

Süper Lig'de yaşanan bu istifa kervanına son olarak Ankaragücü teknik direktörü Hans Peter Brigel katıldı. Alman çalıştırıcı, bugün başkan Cemal Aydın ile tartıştığı gerekçesiyle sözleşmesinin fesh edildiği bildirildi.

Turkcell Süper Lig'de daha önce 7 teknik adam daha görevlerinden çeşitli nedenlerle ayrılmak zorunda kalmıştı.

Bülent Korkmaz Bursaspor'da tutunamadı

Kayseri Erciyesspor'un başındayken harikalar yaratan Bülent Korkmaz bu performansıyla herkesi olduğu gibi Bursapsor'u da kendine hayran bırakmıştı.Nitekim Bursapspor'da Korkamz'ı takımın başına getirmişti. Ancak genç teknik adam büyük umutlarla geldiği yeşil-beyalı kulüpte fazla tutnamadı ve görevinden istifa etti.

Ziya Doğan baskılara dayanamadı

Ziya Doğan, istifası en çok tartışılan isimlerin başında geliyordu. Trabzonsporlu taraftarlar ve özelikkle Trabzon'un yerel basının istifa baskısı Doğan'ı oldukça zor duruma düşürmüştü. 2-0'dan 3-2 kaybedilen Beşiktaş maçı ise Ziya Doğan'ın son maçı oldu ve tecrübeli hoca bu karşılaşdan sonra istifasını verdi.

Rizespor Samet Aybaba'yı ikna edemedi

Çaykur Rizespor'un eski Teknik Direktörü, alınan 2-0' lık Gençlerbirliği mağlubiyeti sonrası kendisine yönelik gösterilen taraftar tepkisi karşısında, "Takımın başarısını istemeyen büyük kitleler var" açıklamasında bulundu. Yönetimin de ikna çabaları sonuç vermeyince tecrübeli hoca görevinden istifa etti.

Kadir Özcan Süper Lig'e çıkardı ve bıraktı

Kasımpaşaspor'u Turkcell Süper Lig'e çıkaran Kadir Özcan da, arka arkaya alınanan kötü sonuçlar nedeniyle istifa eden isimler arasında. Özcan, son olarak deplasmanda Geneçlerbirliği'ne 3-1 yenilince yönetime istifasını sunmuştu.

Aykut Kocaman, yönetimin desteğine rağmen istifa etti

Turkcell Süper Lig'de galibiyeti bulunmayan tek takım olan Ankaraspor'da Aykut Kocaman, yönetimin tüm desteğine rağmen takımın kan değişikliğine ihtiyacı olduğunu, tüm sorumluluğu üzerine aldığını belirterek istifa etmişti.

Fuat Çapa erken bıraktı

Süper Lig'de oynadığı 5 maçta 4 puan toplayabilen Gençlerbirliği'nde teknik direktör Fuat Çapa, istifasını yönetime sunmuş ve toplanan Gençlerbirliği Yönetim Kurulu, Fuat Çapa'nın istifasını kabul etmişti.

Nurullah Sağlam da kötü sonuçlara dayanamadı

Teknik direktör kıyımına Konyaspor'da Nurullah Sağlam ile yollarını ayırarak katıldı. Trabzonspor maçı öncesi yapılan açıklamada "Gece geç saatlere kadar süren ve Teknik Direktör Nurullah Sağlam'ın da yer aldığı görüşmenin ardından kulübümüz ile Nurullah Sağlam arasında karşılıklı anlaşmaya varılarak sözleşme feshedildi ve yollar ayrıldı” denilmişti.

Ve son olarak Brigel

Süper Lig'de yaşann son istifa Anakaragücü'nde Brigel'den geldi. Başkent ekibinden yapılan açıklamada kötü sonuçalr nedeniyle yoların ayrıldığı belirtilmişti. Ancak asıl sebebin Brigel'in başkan Cemal Aydın'a "İki yüzlüsünüz, karaktersizsiniz" diyrek hakaret etmesi olduğu iddia edildi.


Spor3.com
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla