Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-10-2007, 20:39   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Abdullah Gül:Sabrımız Tükendi...

Gül: Sabrımız tükendi!

Click the image to open in full size.Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Gül son durumu nasıl yorumladı?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Irak'ın toprak bütünlüğü, birlik ve beraberliğine saygı duymasına rağmen Türkiye'nin sabrı tükenmiştir'' dedi.

Ankara Devlet Konukevi'nde yapılan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi 17'nci toplantısının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Gül, PKK'nın Irak topraklarını Türkiye'nin çıkarlarına saldırmak için üs olarak kullandığını söyledi.

Irak'ın komşularına bir tehdit kaynağı olmaması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, "Irak'ın toprak bütünlüğü, birlik ve beraberliğine saygı duymasına rağmen Türkiye'nin sabrı tükenmiştir" diyerek, Irak topraklarının terör faaliyetleri için kullanılmasına artık izin verilmeyeceğini kaydetti.

KEİ Dışişleri Bakanları Konseyi 17'nci toplantısının ev sahipliğini Dışişleri Bakanı Ali Babacan yapıyor.

Toplantıya KEİ'nin 12 üyesinin (Türkiye, Yunanistan, Rusya, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Azerbaycan, Ermenistan, Sırbistan, Gürcistan, Arnavutluk ve Moldova) yanı sıra, 14 gözlemci üye (Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, Polonya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Belarus, Hırvatistan, Tunus, Mısır, İsrail, ABD ve AB Komisyonu), örgüte bağlı kuruluşlar, sektörel ortaklar, BM ve diğer bazı uluslararası kuruluşların temsilcileri katılıyor.

Toplantıda, 25 Haziran 2007 tarihinde İstanbul'da düzenlenen KEİ 15'nci yıl zirvesi sonuç bildirgesinde yer alan hususların hayata geçirilmesine yönelik bazı somut adımlara ilişkin kararlar alınması bekleniyor.

Konsey toplantısı sonunda kabul edilmesi öngörülen Ankara bildirisinin, kurumsallaşmasını tamamlayan örgütün daha da etkinleştirilmesine katkıda bulunması hedefleniyor.

Türkiye, ayrıca toplantıda KEİ dönem başkanlığını Ukrayna'ya devredecek.

Karadeniz bölgesinin içinden geçtiği önemli dönüşüm süreci çerçevesinde bundan 15 yıl önce bölge ülkeleri arasında işbirliği girişimi olarak başlatılan KEİ, daha sonra kurumsal bir yapıya kavuşarak, Doğu ile Batı'yı siyasal, ekonomik ve kültürel yönden birleştiren bir coğrafyayı kapsamaya başladı.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla