Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-10-2007, 10:57   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Levi's Türkiye'de Yolsuzluk İddaları

Levi's Türkiye'de yolsuzluk depremi

Click the image to open in full size.Levi's Türkiye’nin Genel Müdürü Sibel Üney ile Satış Direktörü Nazan Kırklar işten çıkarıldı. Üney, iddiaları reddetti

Referans Gazetesi'nin haberine göre; dünyanın en büyük jean markalarından biri olan Levi Strauss'un (Levi's) Türkiye merkezinin yönetim katında yolsuzluk iddiaları nedeniyle deprem yaşanıyor.

1988 yılından beri Çorlu’da üretim yapan ve yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlayan

Levi's Türkiye'nin Genel Müdürü Sibel Üney ile Satış Direktörü Nazan Kırklar "yolsuzluk iddiası" ile işten çıkarıldı.

2001 yılından beri Levi's Türkiye Genel Müdürü olan Sibel Üney ve Nazan Kırklar’ın geçen haziranda Beyoğlu’nda açılan ve Levi's Türkiye’nin amiral gemisi olarak adlandırılan mağazanın yapım aşamasında gerekli izinler ve tadilat gerekçesi ile şirkete 842 bin YTL’lik sahte fatura kestikleri iddia ediliyor. Levi's'ın Singapur operasyonuna bağlı olan Türkiye’de patlak veren skandal üzerine geçen hafta Levi Strauss Dünya CEO’su John Anderson’un apar topar Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Yapılan denetimler sonucunda başta Beyoğlu mağazasının yapım aşaması olmak üzere, birçok alanda usulsüzlüklere rastlanması üzerine Üney ve Kırklar’ın işine son verildi.

Amiral gemisinde battı

32 yaşında genel müdür olan Sibel Üney, işten çıkarılmasına neden olan Beyoğlu mağazasının açılışında bu mağaza için "Flag Ship" (Amiral gemisi) demişti. Çünkü Beyoğlu mağazası Levi's'ın Türkiye'de direkt olarak açtığı ilk mağazaydı. Levi's bu mağazada franchise mağazalarında olmayan farklı ve yüksek fiyatlı, "super-premium" diye adlandırılan ürün gruplarını satışa sunuyor. Levi's bu mağazayı açmak için uzun bir süre Beyoğlu'nda uygun bir yer aramıştı.

Çünkü yerli ve yabancı markalar haftanın her günü, günün her saati kalabalık olan İstiklal Caddesi'nde yer kapmak için adeta savaşıyor. Levi's'taki operasyon da bu savaş sonucunda yaşandı. Levi's, 18 yıldır İstiklal Caddesi'nde ürünlerini satan bayiine 50 metre uzaklıkta kendisi mağaza açınca bayi buna tepki gösterdi. Levi's Türkiye yönetimi bayiinin tepkisini görmezden gelince bayi önce Rekabet Kurulu'na gitti. Daha sonra da gördüğü ve duyduğu usulsüzlükleri Levi's'ın tepe yönetimine bildirdi.

Bayinin Levi's'ın tepe yönetimine kadar ilettiği iddialara göre mağaza açma iznini almak için bazı mercilere ödemeler yapıldı. Ayrıca bu ödemeler için şirkete fatura edilen tutar ile yapılan ödeme arasında da büyük bir fark olduğu iddia ediliyor. Bunun üzerine başlatılan inceleme sonrasında genel müdür ile satış direktörünün işine son verildi.

Geçici genel müdür de Türk

Levi's, birkaç ay önce yine Singapur operasyonuna bağlı Japonya’da da benzer bir durum yaşamıştı. Singapur'a bağlı ikinci büyük pazar olan Türkiye'de de böyle bir olay yaşanması üzerine Levi's Dünya CEO'su John Anderson olaya el koydu. Levi's Türkiye’nin genel müdürlüğüne geçici olarak Levi's Avrupa Başkanı Yardımcısı Haluk Aksoy’u atayan yönetimin Türkiye’yi eskiden olduğu gibi Avrupa’ya bağlamayı düşündüğü öğrenildi.

Haksızlığa uğradım, dava açacağım

Yolsuzluk iddialarına avukatı aracılığıyla yanıt veren eski Genel Müdür Sibel Üney ise haksızlığa uğradığını, bu konuda önce iş mahkemesinde, daha sonra da iftira suçlamasıyla Levi's yönetimi hakkında dava açacağını söyledi. Beyoğlu mağazasının tadilatı ve ruhsat işlemleri için bir mimarla sözleşme imzalandığını anlatan Üney, "Mimara tadilat için anlaşılan miktar ve ruhsat işlemleri için de 60 bin YTL ödendi. Mimarın ruhsat almak için yaptığı bazı ödemeler Levi's yönetimi tarafından şirket kurallarına aykırı bulundu ve böyle bir karar alındı. Bu ödemeler tamamen benim dışımda olmasına rağmen faturası bize çıkarıldı" dedi. Şirketin etik kurallarına aykırı davrandığı gerekçesiyle işten çıkarılan Üney, bu gerekçe kariyerini olumsuz etkileyeceği için dava açacağını ifade etti.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla