Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-10-2007, 01:24   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ve Yanal imzaladı!

Ve Yanal imzaladı!

Ziya Doğan'dan doğan boşluğu Ersun Yanal ile gideren Trabzonspor'da resmi imza bugün atıldı. Antrenmandan sonra 3 yıllık resmi sözleşmeye basın önünde imza atan Ersun Yanal Trabzonspor'a gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.


Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Ersun Yanal, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen ve asbaşkan Haşim Sayitoğlu'nun da katıldığı imza töreninde kendisini üç yıllığına bordo - mavili kulübe bağlayan imzayı attı.

Yanal, Trabzonspor'un her zaman şampiyonluğa oynayacak bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Kısa zamanda toparlanarak büyük işler başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Öte yandan Yanal, imza töreninden önce takımla birlikte ilk idmanına çıktı.

EN İYİ TEKNİK ADAMI ALDIK
Trabzonspor'da Teknik Direktör Ziya Doğan'ın görevinden istifa etmesinin ardından prensipte anlaşmaya varılar Teknik Direktör Ersun Yanal, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen ve Asbaşkan Haşim Sayitoğlu'nun da katıldığı imza töreninde kendisini üzere üç yıllığına bordo - mavili kulübe resmi sözleşmeye imzayı attı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, Trabzonspor'u başarıya taşıyacak teknik direktörün Ersun Yanal olduğuna inandıkları için kendisiyle anlaştıklarını belirterek, "Ersun Yanal'la iki gün önce yaptığımız istişare sonucunda beraber yürüme kararı aldık. Ersun Yanal da bu Kendisi de ayağının tozuyla idmanlara başladı. Yanal'ın Trabzonspor'u başarıya götürecek, ufku geniş bir teknik direktör olduğunu düşünüyoruz. Kendisiyle üç yıllık sözleşme imzaladık. Yönetim Kurulu, Türkiye'de ki araştırmalarında çalışabileceği, Trabzonspor'u başarıya götürecek en iyi isim olduğu için Ersun Yanal'la anlaşma kararı aldı. Tabi ki Aralık ayındaki olağan genel kurulun aday ve adayları çok olacaktır. Bizde devam edip etmeme konusunda oturup kararımızı vereceğiz" diye konuştu.

BAŞARILAR İÇİN ŞİMDİDEN HEYECANLANIYORUM
Trabzonspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor camiasının çok büyük bir kulüp olduğunu belirterek, "Trabzonspor takımı, taraftarı ve camiası Türkiye'ye mal olmuş ve Avrupa'da sesini duyurmuş bir kulüptür. Trabzonspor devamlı başarıyı hedefleyen bir takımdır. Bu kulübe gelmekten oldukça mutluyum. Trabzonspor'da hedefler hiçbir zaman bitmez ve bitmeyecektir. Bu hedeflerin içerisinde ortak aklın ürünü olan başarıya ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Tabi ki Trabzonspor'un beklentileri vardır. Bu beklentiler içerisindeki arzular ve bizim burada yapacağımız başarıların coşkusu beni şimdiden heyecanlandırıyor" dedi.

GELECEĞİMİZDE BAŞARI YATIYOR
Yanal, Trabzonspor'un geleceğinde başarının yattığını belirterek, "Takım halinde hedeflerimizi büyük koyacağız. Şampiyonluk büyük bir öyküdür büyük bir yolculuktur. Bir maçla şampiyonluk kaçmadığı gibi bir maçla da şampiyon olunmaz. Trabzonspor bunu zamanında başardı. Ancak şimdi ligde bazı farklılıklar var, bu farklılıkları iyi analiz etmemiz gerekiyor. Trabzonspor'un şampiyonluk için enerjisi her zaman var. Bu enerjiyi iyi kullandığımız takdirde hedefe ulaşabiliriz. Neden başarılı olunamadığı değil neden olunamadığının araştırılması gerekiyor. Geçmişle hesaplaşmamız gerekir. Çünkü geçmişe takılıp kalırsak geleceğe ulaşamazsınız" diye konuştu.

KENDİ OYUN SİSTEMİMİ OTURTACAĞIM
Taraftarlardan ve camiadan çok kısa bir süre istediğini söyleyen Yanal, "Benim belli bir futbol anlayışım var. Bunu da hemen hemen herkes biliyor. Seyircimiz bize birazcık izin verirse, futbolcularımızı alkışlayacaktırlar. Oyun sistemimi futbolcularıma tamamen uygulayabilmem için onları daha iyi tanımam gerektiğini düşünüyorum. Bizim hedefimiz hep zirvede olmak olacak. Trabzonspor takımının zirveye ulaşacak bir alt yapısı olduğunu biliyorum. Şampiyonluk yarışında hep beraber hissederek yaşamamız lazım. Buna başarabilecek güçte olduğumuzu biliyorum" dedi.

KAYSERİSPOR'A GÖRE ÜSTÜNDÜK
Bu sezon hedeflerinin henüz bitmediğini söyleyen Yanal, "Üç puanlık sistemde Lig ve Avrupa kupaları hedefleri bitmeyecektir. Ben asla hedefler için bitti diyemem. Trabzonspor dün Kayserispor karşısında çok kötü bir mağlubiyet aldı. Bende orada çok üzüldüm. Bir taraftar olarak maçı izledim. Trabzonspor takımı Kayserispor'a göre üstün bir takımdı. Ancak demoralize olmuş bir takım gördüm. Trabzonspor'un eksikleri var ve ben bunları gidermek için buradayım. Benim görevde bulunduğum süre içerisinde özellikle futbolda istediğimiz noktaya ulaşacağız. Geçen seneki puan cetveline bakıldığında artık ligde takımlar arasında çok fazla puan üretilemeyeceği herkes görüyor. İki karşılaşma kazanıp rakipleriniz puan kaybettiğinde bir anda onları yetişebiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

BİRAZ ZAMANA İHTİYACIM OLACAK
Trabzonspor'u layık olduğu yere getirmek için, yönetimle, futbolcularla, taraftarlarla ve camia olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Trabzonspor'u ligin başından itibaren takip ediyorum. Trabzon takımında bu eksik, şu doğru demem yanlış olur. Takımda bir şeyleri eleştirmem için takımı çok daha iyi tanımam gerekiyor. Takımın sistemini çalışınca daha iyi anlayacağım. Futbolcularla bir fikir birliğine varmam lazım. Karşımda çalışacağım insanlara oyun kurgumu inandırmam gerekir. Bunun için biraz zamana ihtiyacımız var. Çok kısa sürede iki maç oynayacağız. O yüzden sistemi oturtmam çok zor ancak. Bir milli ara var. Orada bu değerlendirmeyi çok iyi yapacağız. Eksik olduğunu düşündüğüm yerler var" dedi.

TRANSFER HİÇBİR ZAMAN DURMAZ
Yanal, her takımda olduğu gibi Trabzonspor'da da transfer yapılacak yerlerin olduğunu ifade ederek, "Her takımda her an transfer vardır. Hiçbir zaman transfer durmaz. Kurgu olarak en iyi dediğiniz takımda bile transfer vardır. Yapmamız gereken vizyonu açıkta öne koyarsak, ona göre transfer yapabiliriz. Ben iki üç hafta içerisinde takımı toparlayabileceğimi düşünüyorum" dedi.

TRABZONSPOR'U ÇOK İSTİYORDUM
Trabzonspor'da bir devamlılığın olması gerektiğini söyleyen Yanal, "Eğer bir devamlılık olursa her kongrede bir bu sorunları yaşamayız. Benim ismim ortaya atıldığı zaman bana karşı sıcak bir bakış olduğunu gördüm. Benim heyecanlandıran buydu. Eskiden de ismim Trabzonspor'la birkaç kez anılmıştı. O dönemlerde sayın Özkan Sümer ile bir görüşmem oldu. Ancak bu transfer olmamıştı. Trabzonspor takımının ve camiasının bana sıcak baktığını biliyorum. Benim de buraya karşı bir ilgim var. Buradaki futbol alt yapısına hiçbir antrenörün hayır diyebileceğini sanmıyorum. Buradaki enerjiyi iyi kullanabildiğimiz takdirde çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Trabzonspor'da bu potansiyel var ve ben o potansiyeli kullanmak istiyorum" dedi.

ANADOLU TAKIMLARINDA BAŞARI ÇOK ZOR
Anadolu takımlarındaki inişli çıkışlı grafiğini de değerlendiren Yanal, "Anadolu takımlardaki gerçekler ile zirveye oynayan takımlardaki gerçekler çok farklı. Anadolu takımlarını zirveye oynatmak çok zordur. Başarılı olan Anadolu takımlardaki futbolcular hemen satılıyor. Trabzonspor'da böyle bir yer yakaladığınızda kimse senin futbolcunu alıyorum diyemez. Tüm takımlarımı zirvede oynatırken, futbolcuların çoğu başka kulüplere satıldı" diye konuştu.

Öte yandan Trabzonspor'da 4 kişilik ekibi ile göreve gelen Yanal'ın yıllık 1 milyon 400 bin dolar ücret alacağı, yardımcılarının alacağı miktarın ise Pazartesi günü yapılacak olan toplantıda belirleneceği öğrenildi.

Trabzonspor'la 3 yıllık sözleşme imzalayarak görevine başlayan teknik direktör Ersun Yanal, imza törenin ardından Trabzonspor müzesini ziyaret etti.

Müzede takımın geçmişteki başarıları hakkında bilgi edinen Yanal, "İnşallah ben de böyle kupalar alacağım" dedi. Müzede geçmişte takımın başarılarında rol oynayan futbolculara özel ilgi gösteren Yanal'a yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla