Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-10-2007, 18:33   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İzmit'te bomba patladı: 3 yaralı

Click the image to open in full size.
28.10.2007 17:05 -
İzmit'te bomba patladı: 3 yaralı Click the image to open in full size.
İzmit'te Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde, bazı sendikalar ve sivil toplum örgütlerince düzenlenen terörü protesto mitinginin başlayacağı saatte, 5 bin kişinin toplandığı alanın yakınında bomba patladı. Patlamada 1'i çocuk 3 kişi yaralandı.

Patlama, mitingin başlayacağı ilan edilen saat 14.00'te meydana geldi. 5 bin kişinin toplandığı Perşembe Pazarı alınında miting için hazırlıklar yapılırken, 50 metre uzaklıkta iki ağacın arasına teröristler tarafından yerleştirilen bomba büyük gürültüyle patladı. Mitin alanında bulunan ve yolda gelen gruplar panik içinde kaçışırken, patlamanın olduğu bölgede bulunan Mustafa Özdemir adındaki çocuk ile Selçuk Demirağ ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi daha kanlar içinde kaldı.

Yaralılar Kocaeli Devlet hastanesi'ne kaldırılırken, çevrede güvenli ölemi alan polisler, patlamanın olduğu yeri kordon altına aldı. Miting alanında bulunanlar patlamanın hemen ardından terör örgütü aleyhine sloganlar atarken, bombanın patladığı haberi duyan çok sayıda kişi de miting alanına gelerek protestoya katıldı.

Kocaeli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü, teröristlerin mitingte panik çıkartmak için bu öylemi planladıklarını söyledi. Namal, patlamada içine çevreye zarar vermesi için demir parçaları yerleştirilen ses bombasının kullanıldığını sandıklarını, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla