Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-10-2007, 11:27   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
2008'de Yeni Yıldız Türkiye'ymiş...

2008'de yeni yıldız TürkiyeC.Dallara, Türkiye ve Hindistan'ın 2008'de yabancı sermayenin yıldızı olacak dedi.

31.10.2007 Click the image to open in full size. Dünyadaki bankalar ve finans kuruluşlarının neredeyse tümünün üyesi olduğu IIF'nin başkanlığını yürüten Dallara, Türkiye'nin, uyguladığı ekonomik program sayesinde son yıllarda ciddi miktarda doğrudan yabancı sermaye yatırımı çekmeyi başardığına dikkat çekti.
Yapısal reformların hayata geçirilmesiyle elde edilen istikrarlı büyüme ve Avrupa Birliği (AB) sürecinin yabancı sermaye girişini hızlandırdığının altını çizen Dallara, bunun Türkiye'ye olan ilgiyi artırdığına işaret etti. AB sürecindeki kararlılığın kısa vadeli yatırımların yanı sıra uzun vadeli kalıcı yatırımlara da hız kazandırdığını vurgulayan IIF Başkanı, Türkiye'nin "yükselen Avrupa piyasaları''nın lokomotifi haline geldiğini ifade etti.
Son yıllarda Avrupa piyasasına giren yabancı sermaye yatırımlarının önemli bir kısmının Türkiye'ye yöneldiğine dikkat çeken Dallara, önümüzdeki yılda da Türkiye'ye 19-20 milyar dolar düzeyinde doğrudan yabancı sermaye gireceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.
Yapısal reformlar ve ekonomi politikalarının kararlı şekilde sürdürülmesinin, piyasalardaki güveni daha da artıracağını belirten Dallara, istikrarlı politikaların da uzun vadeli yabancı sermayenin en çok aradığı şartlardan biri olduğunu vurguladı.
IIF tarafından hazırlanan raporlara göre Türkiye "yükselen Avrupa piyasaları", Hindistan da "Yükselen Asya piyasasının en cazip yabancı sermaye merkezleri haline geldi. Bu ülkeler, bankacılık, özelleştirme, ülke borsalarının sağladığı yüksek getiri gibi unsurların yanı sıra "yatırım ortamını iyileştirici" yapısal reformlara da imza atarak, ciddi anlamda yabancı sermayeyi ülkelerine çekmeyi başardı.
Enstitünün hazırladığı raporlara göre; Türkiye, Arjantin, Brezilya, Şili, Meksika, Çin, Hindistan, Rusya ve Güney Afrika, 2002-2006 yılları arasında, tüm yükselen piyasalara giden yabancı sermayenin üçte ikisini çekmeyi başardılar. IIF'ye göre bu yıl, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu, "Yükselen piyasalar"a gidecek olan yabancı sermaye miktarının 620 milyar doları bulması bekleniyor.
A.A.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla