Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-10-2007, 14:28   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cudi ve Gabar dağlarına bomba yağıyor

Cudi ve Gabar dağlarına bomba yağıyor

Click the image to open in full size. Kobra ve tam teçhizatlı Süper Kobra helikopterlerinini bomba yağmuruna tuttuğu Cudi'den yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan görülebiliyor. FOTOĞRAF: AFP
Tunceli, Şırnak, Hakkâri ve Siirt'te hava destek harekâtlar aralıksız sürüyor. Cudi ve Gabar dağlarına helikopterler bomba yağdırıyor
31/10/2007 (420 kişi okudu)
ŞIRNAK - Teröristlerle çıkan çatışmada dün üç askerin şehit olduğu Cudi ve Gabar Dağları'nda, başlatılan geniş çaplı operasyon tüm hızıyla sürüyor. Kobra ve Süper Kobra helikopterleri önceki geceden beri yaklaşık 100 teröristin bulunduğu dağları bomba yağmuruna tuttu. Teröristlerin kaçış güzergâhlarına özel eğitimli komandolar indirildi. Dağlardan yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü. Tunceli ve Hakkâri'deki operasyonlar sürüyor. Kuzey Irak'taki peşmergeler ise sınır ötesi harekâta karşı Mehmetçiğin yol güzergâhına mayın döşüyor.
Şırnak, Hakkâri ve Siirt'in kırsal kesimlerinde hava destekli operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Şırnak'ın Cudi ve Gabar dağlarında tespit edilen terörist gruba karşı başlatılan operasyonda Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Özçelik, Uzman Çavuşlar İlyas Karadavut ile Ercan Çiçek önceki gün şehit olmuştu. Şehitlerin ardından operasyon özellikle Cudi'de yoğunlaştırıldı. Helikopterler önceki gece geç saatlere kadar teröristlerin bulunduğu yerleri bomba yağmuruna tuttu. Operasyon dün günün ilk ışıklarıyla Cudi'nin Balveren kesiminde yoğunlaştırıldı. Helikopterler gün boyu bu bölgedeki PKK sığınaklarını bombaladı.

Kutuderesi operasyonu da sürüyor
Kobraların havadan yaptığı operasyona yerden destek veren kara birliklerine de Sikorsky helikopterleri de malzeme ve cephane götürerek destek verdi. Teröristlerin kaçış güzergâhlarına Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirilirken, geniş çaplı bir kara harekâtı da başlatıldı. Teröristlerin kaçış yolları tutulurken, zaman zaman sıcak temasın sağlandığı belirtildi.
Tunceli'de 8 bin askerin katılımıyla üç gün önce başlatılan ve 17 teröristin öldürüldüğü operasyon da tüm hızıyla sürüyor. Bordo bereliler çembere alınan teröristlerin gizlendikleri alanlara operasyonlar yapıyor. Operasyonların Büyükyurt ve Dokuzkaya bölgesinden Kutuderesi'nin iç kesimlerine kaydığı belirtildi. Askeri yetkililer öldürülen PKK'lıların kesin sayılarının operasyon bitiminde açıklanacağını belirterek, operasyonun yoğun şekilde sürdüğünü kaydetti. Ormana kaçan teröristlerin ölülerini de beraberlerinde götürdükleri belirtildi.
Peşmerge sınıra mayın döşüyor
Hakkâri'nin Irak sınırı Çukurca ilçesinde bir grup PKK'lının Türkiye'ye sızdığı istihbaratını alan güvenlik güçleri, bölgeye sevk edildi. Şafakla birlikte Mehmetçik Çukurca-Uludere arasındaki Altındağ mevkiinde, PKK'lı terörist gruba karşı kıskaç operasyonu başlattı. Askeri malzemelerin katırlarla taşındığı bölgeye giden yollarda güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Çukurca'nın hemen karşısındaki Kuzey Irak'ın bazı bölgelerine sevkedilen Peşmerge sayısının 8 bine ulaştığı belirtiliyor. Peşmergelerin, sınır ötesi operasyonla bölgeye girecek Mehmetçiğin yol güzergâhına da mayın döşediği ileri sürüldü.
Öte yandan Kuzey Irak sınırından Çukurca-Uludere arasındaki Altındağ mevkiinde 15 kişilik terörist grubu olduğuna dair istihbarat alınması üzerine çok sayıda Mehmetçik bölgeye kaydırıldı. Ağır makineli tüfeklerle bu bölgeye yönlendiren Mehmetçik, teröristleri kıskaca almaya çalışıyor. Sıcak çatışmanın her an yaşanabileceği belirtilen bölgeye, ters istikametten takviye askerler de yönlendiriliyor. (dha, aa)
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla