Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-06-2006, 02:57   #4
Nehir
Dişi Kartal
 
Nehir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beşiktaş finalde
Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, finale yükseldi.
Click the image to open in full size.
Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, play off yarı final serisi ikinci maçında Adana Engelliler Spor Kulübü'nü 77-37 mağlup ederek, seride durumu 3-0'a getirip finale çıktı.
Maça serinin ilk karşılaşmasında olduğu gibi hızlı başlayan Siyah Beyazlılar, üst üste bulduğu basketlerle öne geçti. Sert savunma yaparak rakibinin ataklarını engelleyen Beşiktaş, ilk 8 dakika içerisinde rakibine 18 sayı atarken, kendi potasında sadece 2 sayı gördü. Beşiktaş, pota altında bulduğu pozisyonları sayıya çevirmekte zorlanmayınca ilk çeyreği 20-6 önde tamamladı.

İkinci periyotta sayı bulmak için yüklenen Adana Engelliler, ilk dakikalarda pota altında yakaladığı pozisyonları sayıya çeviremedi. Siyah Beyazlılar, 15. dakikayı 28-12 önde bitirirken rakibine oranla hücumda daha başarılı bir görüntü sergiledi. Son üç dakika içinde bulduğu basketlerle farkı daha da açan Beşiktaş, ilk yarıyı da 38-19 galip bitirdi.

Siyah Beyazlılar, ikinci yarıda ilk devredekinden daha üstün bir oyun ortaya koydu. Savunmada çabuk toparlanan, hücumda da rakibi az adamla yakalayarak sonuca giden Beşiktaş, çeyreğin son dakikalarında art arda bulduğu basketlerle farkı 21 sayıya yükseltti ve üçüncü periyotu 52-27 önde bitirdi.

Mehmet Akın, Mehmet Arpak ve Bülent Yılmaz'ın basketleri ile son periyotta farkı iyice açan Beşiktaş, karşılaşmanını tamamlanmasına 3 dakika kala farkı 34 sayıya çıkardı (67-33). Kaan Dalay'ın da skora yaptığı katkı ile farkı 40 sayıya yükselten Siyah Beyazlılar, Adana Engelliler Spor Kulübü'nü 77-37 mağlup etti. Beşiktaş, bu sonucun ardından seride durumu 3-0 yaptı ve adını finale yazdırdı.

kaynak:kartalhaber
Nehir Ofline