Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2007, 22:07   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Harry Potter serisi devam ediyor

Click the image to open in full size. HARRY POTTER EFSANESİ DEVAM EDİYOR
7 kitaplık ünlü Harry Potter serisini yaz aylarında tamamlayan İngiliz yazar J.K. Rowling, romancı kariyerine Harry Potter'ın son kitabında adı geçen bir masal kitabıyla devam ediyor.
Rowling, "Ozan Beedle'in Masalları" (The Tales of Beedle the Bard) adlı kitaptan sadece 7 adet basıldığını söyledi. 5 masaldan oluşan kitap el yazısıyla basıldı, desenleri ve resimleri de Rowling tarafından çizildi.



Rowling'in açıklamasına göre, kitabın altısı hediye olarak verilirken, 7. kitap 13 Aralık'ta Sotheby's müzayede salonunda 30 bin sterlin başlangıç fiyatından açık artırma ile satılacak. Elde edilecek gelir, Avrupa'da yardıma muhtaç çocuklarla ilgili "Çocukların Sesi" (The Children's Voice) adlı vakfa bağışlanacak.
Ozan Beedle'in Masalları, Harry Potter dizisinin son kitabında, Hogwarts cadılık ve büyücülük okulunun ünlü müdürü Albus Dumbledore'un Harry'nin arkadaşı Hermoine'ye miras olarak bıraktığı kitapla aynı adı taşıyor.
Rowling, "Ozan Beedle'in Masalları gerçekten de Harry Potter kitaplarındaki temaların damıtılmasından oluşuyor ve bu kitabı yazmak 17 yıldır içinde yaşadığım ve sevdiğim dünyaya elveda demenin en şahane yoluydu" dedi. Bu arada, Rowling ve Harry Potter filmlerinin yapımcısı Warner Bross, Harry Potter sevenler için hazırlanmış internet sitesi "Harry Potter Lexicon"daki bilgilere dayalı bir kitap yayımlamayı planlayan küçük bir yayınevine karşı telif hakkı davası açtı. Rowling davayla ilgili olarak, kendisinin de Harry Potter'da anlatılan büyü dünyasıyla ilgili bir ansiklopedi yazmayı planladığını belirterek, bu kitabın yayınlanmasının kendi telif haklarına zarar vereceğini ileri sürdü.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla