Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-11-2007, 23:08   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Irak tan PKK ya ilk darbe

Irak'tan PKK'ya ilk darbe




İstanbul’da Genişletilmiş Irak’a Komşu Ülkeler Toplantısı'nın gerçekleştirildiği saatlerde, Kuzey Irak Kürt Yönetimi, terör örgütü PKK için düğmeye bastı. Örgütün denetimindeki Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nin (PÇDK) Erbil’deki bürosu kapatıldı.
Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin talimatıyla Erbil’deki PKK bürolarına yönelik kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Dün öğle sıralarında ağır silahlı peşmerge güçleri tarafından başlatılan operasyonu Milliyet görüntüledi.
Operasyona, Irak genelinde faaliyet gösteren ve PKK’nın Kuzey Irak’taki uzantısı olan PÇDK’dan başlandı. Sayıları 50 civarında olan ağır silahlı peşmerge güçleri, Erbil’in Kerkük karayolu üzerinde bulunan 100 Metre Caddesi'ndeki PÇDK parti binasına baskın düzenledi. Binayı saran peşmergeler, buradaki görevlileri etkisiz hale getirdi.

Parti üyeleri gözaltında

Yaptıkları aramada bazı belge ve eşyalara el koyan peşmergeler, parti binasındaki PÇDK bayrağını da indirdi. 10'a yakın parti üyesi de aramadan geçirildikten sonra binadan çıkarılarak gözaltına alındı. Bina, peşmerge güçleri tarafından kontrol altına alınırken, bazı parti üyeleri "Biji serok Apo" (Yaşasın başkan Apo), "Biji PKK" diye slogan attı.
Erbil’de PKK’ya karşı sürdürülen operasyonun, Kuzey Irak’ın Dohuk ve Süleymaniye kentlerine de kaydırıldığı öğrenildi. Kürt yönetiminin, bölge genelinde PKK ile bağlantılı Kürt örgütlerine yönelik operasyonlarını sürdürdüğü belirtildi. Bu çerçevede, aralarında Kürdistan Sosyalist Partisi’nin de bulunduğu Türkiye karşıtı birçok örgütün faaliyetleri engellenirken, ofislerinin de kapatıldığı öğrenildi.
Kürt yönetiminin Türkiye’ye bir iyi niyet jesti olarak algılanan operasyonun önümüzdeki günlerde geniş kesimlere yayılacağı ve örgütün kent ile dağ arasındaki bağlantısını kesmek için birçok noktada yeni karakol ve kontrol noktaları kurulacağı öne sürüldü.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla