Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-11-2007, 14:44   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Derbinin hakemi Cüneyt Çakır'dı

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin son dakikalarında yaşanan ve hakem İsmet Arzuman'ın faul gerekçesiyle çaldığı ve sonrasında golle sonuçlanan hatanın yankıları olağanca hızıyla sürüyor.


Dün akşam oynanan maçın ardından Menajer Sinan Engin'in, Başkan Yıldırım Demirören'le görüştükten sonra, "Sivasspor maçına PAF takımıyla çıkılacak" kararı ve ardından yine Demirören'in evinde gece yarısı süren toplantıda, yine aynı kararın alınması, buna karşılık Futbol Federasyonu yönetim kurulunda Başkan Vekili olarak bulunun Affan Keçeci'yle birlikte hakem İsmet Arzuman'ın istifalarının istenmesi, 11. haftaya damgasını vurdu.
Bu arada, Perşembe gününe kadar Merkez Hakem Kurulu'nun derbiye atayacağı ismin Cüneyt Çakır olduğu öğrenildi.
Maçın yönetimini Cüneyt Çakır'ın yapacağından kimsenin kuşkusu yokken, bir iddiaya göre MHK'nın içinde bulanan Sabri Çelik ve Muhittin Boşat'ın, "İsmet Arzuman'ın hakemliği 2007 sezonunda sona erecek. Be derbide onun ödülü olsun" sözleri, maçın idaresini Cüneyt Çakır'dan aldırıp, İsmet Arzuman'a verilmesine kadar gitti.
Ayrıca, Futbol Federasyonu İsmet Arzuman'ı zaten, Fortis Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor maçına vererek ödüllendirmişti. Ancak o maçta İsmet Arzuman'ın, Kayseri Erciyesspor aleyhine verdiği kararlar, Kayseri temsilcisinin yönetimini ve Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Neticede iş, "İsmet Arzuman'ın kıyağı, kupayı Beşiktaş'a getirdi" yorumlarına kadar gitti.
Öte yandan, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci'nin istifasına ilişkin karar merakla beklenirken, İsmet Arzuman'ın da hakemliği 31 Aralık 2007 tarihine kadar bitti gibi görülüyor. Sezon sonu yaşı gereği düdüğünü atacak olan eski FIFA kokartlı hakeme, Turkcell Süper Lig'in kalan maçlarında görev verilmeyecek.

</B>
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla