Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2007, 10:40   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kenan Öner: Adalet istiyoruz

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile oynayacağı karşılaşma için İngiltere'ye gitti.

Genel sekreter Kenan Öner, Atatürk Havalimanı'nda hareketten önce yaptığı açıklamada, geçen cumartesi günkü maçın verdiği zihinsel bir yorgunluk olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Canımız sıkkın, ama Liverpool'a gruptan çıkmak için iyi bir netice almak üzere gidiyoruz. Fenerbahçe maçını geride bırakmamız lazım. Şu andan itibaren futbolcularımız ve teknik ekip, Liverpool maçına endekslendi. İnşallah iyi bir netice elde etmeye çalışacağız. Liverpool son zamanlarda iyi oynamıyor."

Kenan Öner, bir gazetecinin “Türk futbol tarihinde önemli kararlardan birini aldınız, gelişmeler nedir?” şeklindeki sorusu üzerine şöyle konuştu:
"Devamlı haksızlığa uğruyorsunuz, konuşunca ceza alıyorsunuz. Size haksızlık yapanlara bir şey yok. Birkaç hafta sonra tekrar maç alıyorlar. Şikayeti dile getirdiğinizde ceza veriyorlar. Bu yürümez ki böyle. Eğer bu iki takım işi götürmeye güdümleniyorsa, buyursunlar devam etsinler diye, PAF takımıyla çıkmayı düşündük. Tabii bu Beşiktaş camiası için önemli bir karar, ama bunu söylerken de başkanımızın ifade ettiği bir şey var. Sivasspor maçı için bunu söylüyoruz. Milli maç arasından sonra bunu değerlendireceğiz. Fenerbahçe'nin deklarasyonundan sonra niye hiçbir medya kuruluşu ya da federasyon yetkilisi bir derbi maçı öncesi hakemi etki altına alacak, hakemi yanlış psikolojik mecralara götürmek yanlış diye, kimseye söylemedi. Çıktı Beşiktaş Kulübü söyledi.

"HERKES FAUL DEĞİL, O KENDİNE GÖRE FAUL DİYOR"

Herkes faul değil diyor, O kendine göre faul diyor. 90 dakika içindeki tüm düdükler duyuluyor, bir düdük duyulmuyor, ne hikmetse. O düdüğü kimse duyamıyor. İki takımın oyuncuları da oynamaya devam ediyor, gol oluyor. Bizde kutlama, Fenerbahçelilerde büyük üzüntü, ama hakem düdük çaldım diyor. Maç bitti yapacak bir şey yok. Fenerbahçe maçındaki verilmeyen gol, Galatasaray maçında aleyhimize verilen penaltı, Ankaraspor maçında galibiyete giderken verilmeyen gol verilseydi, biz ligin en tepesindeydik. Yani öyle bir puan kaybediyorsunuz ki, şampiyonluk yarışındaki rakibinizi kaçırıyorsunuz. Bizim bütün isyanımız budur. Kimseden inayet istemiyoruz, adalet istiyoruz. Hakemi kimse etki altına almasın. Eşit, adil şartlarda bir yarışma olsun."

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da yaptığı açıklamada, önemli bir maç için deplasmana gittiklerini, oradan kendilerini mutlu edecek sonucu alacaklarına inandığını belirtti. Sağlam, “Böyle bir sonuca ihtiyacımız var camia olarak. Çıkıp gereğini yapacağız. İnşallah güzel bir sonuç alacağız” dedi.

Sağlam, “Fenerbahçe maçının moral bozukluğu takımı etkiliyor mu?” şeklindeki bir soru üzerine, şunları söyledi:
“Tabii biz profesyoneliz, bu gibi durumlardan olumsuz etkileniyoruz mutlaka, ama bu olumsuzluğu sonraya taşımak, bize pek bir şey kazandırmıyor. O yüzden işimizin gereği doğrultusunda gerekenleri yapıyoruz. O maç bitti, orada kaldı. Şimdi önümüzdeki maça bakacağız.”

“Sivasspor maçına PAF takımıyla çıkmak sizi zorlayacak mı?” sorusu üzerine Ertuğrul Sağlam, “O beni ilgilendirmiyor, o konuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Sivasspor maçını düşünmek için Liverpool maçından sonra zamanımız olacak. Şu anda Liverpool maçına konsantre olduk” dedi.

Futbolculardan İbrahim Toraman da zor bir maça gittiklerini, zor bir atmosferin kendilerini beklediğini ifade ederek, BJK İnönü Stadı'nda iyi mücadele ederek 3 puan aldıklarını, bu avantajla gidip orada da iyi bir netice almaya çalışacaklarını söyledi.

Toraman, derbi maçın etkisinden kurtulup kurtulmadıklarına ilişkin bir soru üzerine de “Tabii dünle yaşanmıyor, üzgünüz. 3 puanı almayı çok isterdik” dedi.

Beşiktaşlı teknik heyet, futbolcu ve yöneticiler, THY'nin uçağı ile İngiltere'ye hareket etti.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Tello, Gökhan Zan, Nobre ve İbrahim Akın maç kadrosunda yer almıyor.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla