Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-11-2007, 13:54   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Ulusoy'un Basın Toplantısı

1. BÖLÜM:
"Kişiler kurumlar saibe altında bırakılıyor, buna kimsenin hakkı yoktur. Türk futbolu bu hakemlere başarılı olmuştur. Bugün 3 büyük takımımız Avrupa'da başarılı olmuşsa bu kurumlar sayesindedir, milli takımımız bu kurumlar sayesinde başarılıdır. Türk futbolunun başarılı olmasında federasyomun başarısı vardır bazı yönetecilerin heyezan içerisinde yaptıkları açıklamalara bir anlam veremiyorum. Dünyanın her yerinde hakem hatası vardır tıpkı futbolcununun yaptığı hata gibi herkesin hata yaptığı ortamda hakemlerin hata yapmasını doğal karşılamayanları anlamıyorum. Hakem hatası her yerde vardır, MHK'nin başında duayen bir insan vardır, şerefli insanlar MHK'de görev yapmaktadır. Onun bunun keyfine göre hakem atasaydık nasıl biz otorite sağlayacaktık? Birilerinin bildiği bir şey varsa lütfen söylesin"

2. BÖLÜM:
"Buradan federasyon başkanı olarak ilan ediyorum; ki eğer böyle bir bilgi ve belge bana sunulur da ben yapmam gerekeni yerine getirmezsem ben kamuoyuna karşı sorumluğumu kabul ediyorum. Ama amaç üzüm yemekse, bağcıyı dövmek değilse ben, MHK yetkilililerimiz, kulüp yönetcilerimizin dertlerini dinlemeye hazırız. Yarın veya perşembe günü hemen acilen bu toplantıyı yapalım. Gerekirse medyadanın sorumluları da katılsın ve yönetcileri burada sıkıntılarını açıklasın. Kaumoyu da herşeyi öğrensin. Buradan bir kez daha ifade ediyorum ki biz hakemlerimizin ve MHK'nin her zaman arkasındayız. Bizden önce de hatalar verdı sonra da olacak. Ama sorunun çözümü neyse biz herşeye varız."

"Sayın Arzuman'ın hakemliğini bırakmasını isteyen Beşiktaş yönetimine gereken cevabı verdim. Arzuman'ın hakemliğii bırakmasını istemiyorum. Yıllarca futbola namusuyla, şerefiyle hizmet vermiş bir hakemin böyle bir derbi maçının ardından hakemliği bırakmasını kabullenemiyorum. Zaten gereken cevabı kendisi de vermiştir."

3. BÖLÜM:
"Affan Keçeci, kendisi istediği sürece görevine devam edecektir. Affan Kececi çok iyi bir Beşiktaşlıdır. Kendisi Türk ulusuna emniyet görevinde çok iyi hizmet vermiş onur ve şerefiyle görev yapmıştır. Yıldırım Demirören bize Affan Keçeçi'nin TFF YÖnetiminde yer alması için bir telkinde bulunmuştur, bu bi gerçek. Affan Keçeçi Türk futboluna büyük bir hizmet vermiştir ve verecektir. Affan Keçeçi Beşiktaşlılık duruşunu Federasyon'a girdiği zaman bırakmıştır. Affan Keçeçi sadece Beşiktaş'ın haklarını korumak için Federasyon'da yer almamamktır. Şenes Erzik bana bu göreve başladığımda tek bir şey söylemiştir; 'Üzerinizdeki formayı çıkarın ve öyle görev yapın'... Ben de bu doğrultuda yıllardır görevimi yapıyorum"

"İsmet Arzuman geçen sezon Beşiktaş-K.Erciyesspor maçında gördüğünü çalmıştır ve Beşiktaşımız o gün de kupasını hakkıyla almıştır. İsmet Arzuman o gün iyi bir maç yönetmiştir. Ben de o maçtaydım, ufak tefek hatalar olmuştur. Sadece biz de istiyoruz ki hakemlerimiz hata yapmasınlar ve biz de rahat uyuyalım. Biz çoğu gece uyku uyumadan geceler geçiriyoruz kim hakemlerin hatasından dolayı mutlu olur ki.."

4. BÖLÜM:
"Genel Kurul'da, federasyon başkanı ve yönetimini kurul delegeleri ve taban birlikleri seçiyor. Ben şu ana kadar beni seçenleri destekleyeyim diğer kulüpleri ezeyim düşüncesi içinde omadım. Kulüp yöneticileri eğer böyle düşünmüşlerse hata yapmışlardır. Ben böyle bir insan değilim. Seçimin ardından beni seçmeyenlere de aynı yakınlıkla oldum. Öyle olmak zorundayım da. Bu açıklamalardan dolayı çok üzüntülüyüm. Bize rey vermeyenlere ne yapalım, ligden mi atalım? Bu karakter bozukluğuna işarettir. Ben adam geldim adam gideceğim. Benim bu ülkede tek aşkım var futbol. Ama beni farklı göstermeye çalışıyorlar. Burda art niyet var. 1923'ten bu yana birçok federasyon geldi hepsi çok iyi hizmetler yaptılar, herkese teşekkür ediyorum. Ama benim hakkım yeniyor diye düşünüyorum. Bayrağı en üst seviyeye çıkardım. 60-70 yaşına gelenler ilk defa böyle bir milli takım izlediler, dünya üçüncülüğü gördüler. Gençler de büyük başarılar gördü. İnşallalh benden sonrakiler Dünya 2.liği yakalarlar ama beni hep farklı göstermeye çalışıyorlar onları Allah'a havale ediyorum."

"Hiçbir zaman yabancı hakem düşüncesi içinde olmadım, çünkü hakemlerime güvenim sonsuz ama kulüp yöneticileri biraz daha destek olurlarsa ve sağduyu içinde olurlarsa hataların en alt seviyeye geleceğini düşünüyorum. Avrupa'ya bakın hata olmuyor mu? Daha çok oluyor. Yabancı hakem getirsek derbide hata yapmayacaklar mı? Son sözünm benim olduğum yerde yabancı hakem olmayacak."

"Demirören'in 'İki takım yaratılmak isteniyor' sözleri çok çirkin. Neden söylendi bilmiyorum ama bunu sözleyen belgesini göstermek zorundadır. Beşiktaşsız bir lig olmayacağını biliyorum. Tüm Türkiye, hepimiz Beşiktaş ile tarihi ile gurur duyuyor. PAF takımı ile de çıkacaklarını düşünmüyorum. Çok büyük yanlış olur. Biz Beşiktaş kulübümüzü seyretmek ve oynadığı futboldan zevk almak istiyoruz."

"İstifa konusunda tavrımız belli. Biz kulüplerle toplantı isterken istifa için değil, sıkıntıları çözmek için, herkes elini taşın altına koysun diye istiyoruz. Zaten bu şartlarda Genel Kurul imkanı yok. FIFA'nın mektubunu biliyorsunuz. Ben futbolumuza hizmet için devam etmek istiyorum."

"Önümüzde iki tane çok önemli maç var. Bunun için birlik beraberlik gerekir diye düşünüyorum ama şu ana kadar bunu göremedik. Umarım bundan sonra olur..."

5. BÖLÜM:
"Derbinin ertelenmemesi konusunda Affan Bey'e tepkiyi haksız buluyorum. Olmayan bir müracat var ortada. Ne Beşiktaş ne de Fenerbahçe yönetimi, menejerleri dahil bize herhangi bir başvuruda bulunmamıştır bırakın yazılıyı sözlü bile bulunmamıştır. Gazetede yazılanlara dayanarak biz hareket edemeyiz burası bakkal dükkanı değil ki... Biz gazetelerde her yazana itibar edemeyiz, kulüblerimizin bir müracatı olmadan gazatelerde yazanlarla nasıl bi erteleme yapabilirdim? Ben Zico şunu demiş Ertuğrul şunu söylemiş diye hareket edemem. Benim takımlarım Avrupa'da başarılı olmak istiyorlarsa üç günde bir maç oynamaya alışmaları lazım, bu Avrupa'da başarılı olmak için olmazsa olmazdır. Şimdi Liverpool'a bakıyorum 18 günde 6 maç oynamış onlar da etten tırnaktan meydana gelmiş benim futbolcumun onlardan neyi eksik? Ben şunu size netlikle söyleyebilirim ki bana bir erteleme teklifi gelseydi bile ben bunu kesinlikle kabul etmezdim"

"Ben bugüne kadar merkez hakem kurulunun hangi maça kime atamış olduğunu elime gelen tekste öğrenirim. Kesinlikle hangi maça kimin attandığını önceden bilmem. Benim Hilmi Ok'a güvenim sonsuz. kendisine inandığım için hu göreve getirdim. Hilmi Ok'un ismine baktığımız zaman bu işi daha önce ne kadar iyi yaptığını göreceğiz."

Konu bjk_bjk tarafından (06-11-2007 Saat 14:28 ) değiştirilmiştir..
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla