Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-11-2007, 16:48   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kocası dağda, kendisi Meclis'te

İşte DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın kocasının katıldığı PKK eylemleri..


K.Irak'a giderek kaçırılan askerleri teslim alan grupta bulunan DTP'li vekil Kurtulan'ın eşinin PKK üyesi olduğu ortaya çıktı.


PKK’lI teröristlerin Dağlıca baskınında kaçırdığı 8 askeri, pazar günü teröristlerle bir heyetle tutanak imzalayıp alan DTP’li milletvekillerinden Fatma Kurtulan’ın eşi Salman Kurtulan’ın (45) 9 yıldır bölücü örgütün dağ kadrosunda bulunduğu, 3 askerin şehit edilmesi 1 kişinin öldürülmesi olayları nedeniyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle gıyabında yargılandığı ortaya çıktı.

Milletvekili seçilmeden önce Adana’nın Seyhan İlçesi’ne bağlı Küçükdikili Belediyesi’nde Sosyal Proje Oluşturma ve Uygulama görevlisi olarak çalışan Fatma Kurtulan’ın evli olduğu terörist Salman Kurtulan katıldığı eylemler nedeniyle hakkında önce DGM, sonra terör suçlarına bakan Ağır Ceza Mahkemesi’nde gıyabında yargılandı.

Halen Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada Salman Kurtulan ve 3 terörist hakkında 1999 yılında dönemin DGM savcısı Kasım Yağmur, hazırladığı iddianemede, ’ülke topraklarından bir kısmını ülke idaresinden ayırarak üzerinde ayrı bir Kürt devleti kurmak için eylemlerde bulunmak’suçlamasıyla idam cezası istendi. Daha sonra idam kalktığı için sanıklar yeni TCK’ya göre ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Salman Kurtulan, geçen Mayıs ayında Strasbourg’ta “Öcalan zehirleniyor” iddiasızla açlık grevi yapan 18 kişiden biriydi.

Kurtulan sessİz kaldI, partİ tepkİ gÖsterdİ

DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, dün DTP grup toplantı salonuna milletvekillerinin ablukası altında girdi. Kurtulan, gazetecilerin, sorularını yanıtlamadı. Bir gazetecinin, “Eşiniz şu anda dağda mı?” sorusuna sinirlenen Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, “İnsanların özel konumlarıyla ilgili soru sorma hakkınız yok” dedi. DTP’li Akın Birdal ise “Kimsenin yapamadığını arkadaşlar yapmıştır. İnsani boyutuyla yapılmıştır. En iyi Kürt ölü Kürttür diye bir laf vardır. Şimdi en iyi asker ölü asker mi demek lazım” diye konuştu.

Click the image to open in full size.

İŞTE EYLEMLERİ

*PKK’da ’Piko’kod adıyla faaliyet gösteren Salman Kurtulan, 1998’de Hatay, Osmaniye ve Mersin’de güvenlik güçleriyle çatışmalara girdi.

*11 Nisan 1999’da Osmaniye’nin Dereli Köyü yoluna mayın döşeyerek, devriye gezen jandarma onbaşı Cüneyt Kırlı, jandarma çavuş Zekeriya Şahin, jandarma er Süleyman Acar’ı şehit etti. Aynı olayda köylü Uğur Dağ yaşamını yitirdi.

*1999’da da Adana’nın Pozantı İlçesi eski Tekir yolu üzerinde bulunan Köy Hizmetleri Şantiyesi’ni uzun namlulu silahlarla taradı.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla