Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-11-2007, 17:26   #4
Deckard
 
Deckard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ben de bu yönetimin gitme taraftarıyım.

Ancak, eğri oturup, doğru konuşalım. Transfer sezonunda, bulunan bazı futbolculara imza aşamasına gelmişken, "takımdaki dengeleri bozar" sebebi ile Ertuğrul Sağlam bizzat kendisi itiraz etmiştir.

Olayın iyi analiz etmemiz lazım. Ertuğrul Sağlam'ın nasıl teknik direktörlüğe getirildiğini hepimiz biliyoruz. O günlerdeki gazete arşivlerine girin, bakın. "Başkası olmazsa, en son çare" olarak düşünüldü, Ertuğrul.

Benim kendi fikrimce, Ertuğrul Sağlam maalesef ilk geldiği günden beri ürkek bir tavır sergilemiştir. Kayserispor, arka arkaya 3-4 mağlubiyet alırsa, bir iki kişi homurdanır, konu unutulur. Ama aynı şey Beşiktaş'ın başına gelirse, bütün camia ve en başta kolpa medya adamı tefe koyar, ters kamuoyu yaratarak kelle ister.

Sezon başında, kaba hesapla BJK kulübü tam 50 milyon YTL'lik transfere imza atmıştır. Bir dolu gereksiz adam getirilmiş. Bunlardan iki tanesi (Diatta ve Higuain) transferin en son gününde, hatta saatler kala transfer edilmişler. Bu Beşiktaş yönetiminin transfer konusunda ne kadar aciz ve amatör olduğunun, kulübün paralarının nasıl hesapsızca harcandığının bir kanıtıdır.

Elin oğlu, bir sezon boyunca izlediği adamları transfer ederken, biz Fransa'dan, döner büfesi işleten Hamdi'ye sorup adam transfer ediyoruz. PAF'la çıkamazsınız diyen İMKB'nin böyle aptal transferler yapan kulüplere aynı tarzda ihtar yazısı çekmesini bekliyorum.

50 milyon YTL'ye çapsız 10 tane adam getireceğine, tanesi 10 milyondan 5 tane kaliteli adam getirsinler ve hepsini ilk 11'de oynatsınlar. Ben hayatımda böyle aptalca birşey görmedim. Takımlar niye yabancı transfer ederler? Çünkü, Türkiye'dekilerden daha kaliteli, daha iyi olduğunu düşündükleri için. Peki bizim yabancıların neredeyse yarısı her maç yedek kulübesinde. Sormazlar mı adama, "Kardeşim, madem senin o mevkilerde oynayan yerlilerin daha iyi, niye yedek yabancı aldırıyorsun bize?"

Bu soruları soracak bir Allah'ın kulu yok mu o kulüpte? Bu kadar mı sahipsiz bu Beşiktaş?

Her sene koftik adamlara çuvalla para harcayacaklarına, doğru dürüst, bu işi bilen transfer izleme komitesi kursunlar. Bu komite de sadece transfer sezonu değil, bir sezon önceden başlayıp oyuncu takip etsinler.

Ertuğrul Sağlam'ı severim. Ancak ben şahsen kariyeri belli yabancı teknik direktör getirilmesi taraftarıyım. Gerçi yönetimin Del Bosque ve Tigana kepazeliklerinden sonra bu kalibre hoca bir daha getirebilir miyiz, o da başka bir konu.

Üzülerek söylüyorum, 20 haftada yedik bitirdik Ertuğrul'u. İşleri Kayserispor'da tıkırındayken, bizim yönetim adamın bütün hayatını alt-üst etti.
__________________
yalnızlık alır götürür, vay beni yazık bana, eller böyledir hep ayırır karışıp sevdalara
Deckard Ofline   Alıntı ile Cevapla