Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-11-2007, 19:32   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow BOLLYWOOD İSTANBUL’DA!..

BOLLYWOOD İSTANBUL’DA!..

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile ülkemize gelen Hindistan film endüstrisi Bollywood’un ünlü yönetmeni Apoorva Lakhia, “Mission İstanbul” filminin çekimlerine başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve Hindistan Başkonsolosu “Praveen Verma” film setini ziyaret ederek ekibi yalnız bırakmadı.
Bollywood’un sahibi Pop Corn Film Şirketi ve Icon-Europe Production ortak yapımı olan “Mission İstanbul”, tamamı ülkemizde çekilecek ilk yabancı sinema filmi olma özelliğini taşıyor.
Filmde sadece Hindistan’ın değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en önemli aktör ve aktristleri rol alıyor.
Tamamı Türkiye’de çekilecek film, uluslar arası bir haber kanalında çalışan ve Türk polisine gizli bilgileri geçen Hintli gazetecinin maceralarını konu alan bir casusluk heyecanı.
Filmde İstanbul tarihi ve doğa güzellikleriyle doğal bir plato olarak kullanılıyor.
Hint filmlerinin vazgeçilmezi olan müzik klipleri ise Bodrum’da çekilecek.
Film için özel patlayıcı efektleri ve kullanıcıları Hollywood’dan geliyor. Boğaz’da ve karayollarındaki takip - patlama sahneleri profesyonel stuntmanlar tarafından hazırlanıyor.
15 milyon dolar bütçesi olan filmin başrolünde Zayed Khan’a yanında Kainat Güzeli Aiswarya Rai’nin eşi Uzak Doğu’nun en ünlü erkek oyuncularından Abhishek Bachchan’da eşlik edecek. Müziklerin Türkçe versiyonlarında ise şarkıcı Ege rol üstlenecek. Çekimleri 50 gün sürecek olan filmin ekibi 300 kişiden oluşuyor.
2008 yılı Şubat ayında dünya sinemalarında gösterime girecek Mission İstanbul’un sinema salonlarında 200 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşması beklenmektedir.
Ülkemiz için sağlanacak olan tanıtımın yanı sıra getirdiği artıları Icon-Europe Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Alkış şöyle belirtmektedir: ‘’Hindistan ile gerçekleştirdiğimiz bu ortak çalışmanın Türk personel, teçhizat, transfer, uçak, yemek gibi birçok harcamalar ülkemizde yapılmaktadır. Sadece bu film için 50 istihdam sağlanmaktadır. Ayrıca ülkemizin bir film platosu olarak değerlendirilebileceğinin en önemli örneklerinden birisini de burada gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu çalışmalar ışığında şirketimizin birincil hedefi Türk turizmine katkı sağlayabilmenin imkanlarını tüm gücü ile kullanmaya çalışmaktadır. Gerçekleşen bu endüstriyel film çalışmaları ile sağlanacak olumlu lokasyon destekleri ile başka ülkelerin de filmlerini Türkiye de çekme şansları doğacaktır. Lokal desteklerin sağlanması durumunda, bakanlığın da bir sinema platformu yapılabilecek yer tahsisiyle ülkemize yıllık 250-300 milyon dolarlık bir (Sadece Hint Sineması) sektör getirilebilecektir. Bu ciddi bir sirkülasyonu doğururken başta Türk Hava Yolları olmak üzere, diğer hava yollarına, otellere, acentelere, sektörel diğer kurumlara, ticarete, sanayiye ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Biz bu konuda bütün bilgi birikimimizi gerek sektörel gerek diğer kurumlarla paylaşmaya, yol göstermeye aracılık etmeye hazırız ve Türkiye”ye gelecek olan bu katma değer için devletin de tüm birimlerinin desteğini beklemekteyiz”

“MISSION ISTANBUL” FİLMİNİN GETİRECEĞİ KATKILAR.
· Filmin galasında 5 dakikalık sesli ve görüntülü Türkiye tanıtımı büyük ekrandan yapılacaktır. Galada Türkiye’nin tanıtım standı olacaktır. Film İngiltere, Türkiye, Çin, Avustralya, Pakistan, Hindistan, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Avrupa Ülkeleri, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Türkmenistan ve Afrika pazarında 5 ay süreyle gösterimde kalacaktır..
· TV kanalları ve dvd olarak satışı da gözönünde bulundurulduğunda izleyici sayısının 700 milyon kişiye ulaşması beklenmektedir.
· Filmin afişi tamamen Türkiye izlenimini ve imajını yansıtacak şekilde yapılacaktır. Türkiye logosu ve “Bu film Türkiye’de çekilmiştir “ yazısı ayrıca olacaktır.
Konuyla ilgili geniş bilgi: [email protected]
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla