Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-11-2007, 16:23   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mardin'de terör operasyonu: 22 kişi yakalandı

Mardin'de güvenlik güçlerince düzenlenen ''Rövanş (K)'' operasyonunda 22 kişi yakalanırken, terör örgütü PKK tarafından Türkiye'ye gönderilen 52'i Glock olmak üzere 88 tabanca ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kaçak yollarla teşekkül halinde silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan suç organizasyonlarına yönelik Mardin Emniyet Müdürlüğü'nce "Rövanş (K)" adıyla 5 ayrı operasyon yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, operasyonlar sonucunda 52'si Glock olmak üzere 88 tabanca, 151 şarjör, 96 mermi ele geçirildiği, olaylarla ilgili olarak yakalanan 11 kişinin çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, "Aynı operasyonların devamı olarak Nusaybin ilçesi, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep ve İzmir'de de düzenlenen operasyonlarda, aynı suç organizasyonu içinde yer alan 22 kişi yakalandı. Bu operasyonlarda 2 tabanca, av tüfeği ve terör örgütüne ait örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Ayrıca 8 kişinin yakalanmasına çalışılıyor" denildi.

Açıklamada, "Operasyon kapsamında yakalanan 22 kişi 'terör örgütü PKK adına teşekkül oluşturmak suretiyle uluslararası silah ve mühimmat kaçakçılığı yapmak' suçundan adli mercilere sevkedilmiştir" ifadesi kullanıldı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla