Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-11-2007, 12:05   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yumurta ödüle doymuyor

Yönetmen Semih Kaplanoğlu, ''Yumurta'' isimli filmiyle Bangkok World Film Festivali'nde ''En İyi Yönetmen'' ödülünü aldı.

44'üncü Antalya Film Festivali'nden 6 ödülle dönen "Yumurta", bu yıl 5'incisi düzenlenen Bangkok World Film Festivali'nde Dünya Sineması bölümünde yarıştı.

Festivalde, "Yumurta", yönetmeni Semih Kaplanoğlu'na "En İyi Yönetmen" ödülünü getirdi.

Click the image to open in full size.

Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun, senaryosunu Orçun Köksal ile birlikte yazdığı "Yusuf Üçlemesi"nin son filmi "Yumurta"nın başrollerini Nejat İşler ile Saadet Işıl Aksoy üstlendi.

Ufuk Bayraktar, Tülin Özen, Gülçin Santırcıoğlu ve Kaan Karabacak'ın da rol aldığı filmde, annesinin vefatının ardından doğduğu kasabaya dönen Şair Yusuf'un yaşadıkları anlatılıyor.

Her yarışmadan ödülle döndü

Katıldığı her uluslararası yarışmadan ödülle dönen "Yumurta", 44'üncü Altın Portakal Film Festivali'nde "En iyi Film", oyuncu Saadet Işıl Aksoy "Behlül Dal Digitürk Genç Yetenek Jüri Özel Ödülü", Semih Kaptanoğlu ve Orçun Köksal "En İyi Senaryo", sanat yönetmeni Naz Erayda "En İyi Sanat Yönetmeni" ve "En İyi Kostüm", Özgür Eken de "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödüllerine değer görüldü.

14'üncü Valdivia Uluslararası Film Festivali'ne de katılan filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu "En İyi Yönetmen", Saadet Işıl Aksoy da "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerine layık bulundu.

13'üncü Uluslararası Saraybosna Film Festivali'nde gösterilen filmin oyuncularından Saadet Işıl Aksoy, yine "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla