Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-11-2007, 12:06   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sex Pistols yeniden sahnede

Rock tarihinin en etkin gruplarından, punk hareketinin efsanesi İngiliz Sex Pistols, albümleri 'Never Mind the Bollocks'un piyasaya çıkışının 30'uncu yıldönümü dolayısıyla vereceği bir dizi konser için bu akşam yeniden biraraya geliyor.

Click the image to open in full size.

Johnny Rotten lakaplı John Lydon, Daily Telegraph gazetesine verdiği demeçte, ilk başta tek bir konser düşündüklerini, ancak sonra gelen yoğun talep üzerine Londra'daki Brixton Academy'de beş, ardından da Manchester ve Glasgow'da birer konser vermeyi kabul ettiklerini söyledi.

California'da yaşamakta olan 51 yaşındaki şarkıcı, "Başta bizi görmek isteyen 5 bin kadar kişinin geleceğini düşünmüştük. Ama bu düşündüğümüzden daha korkunç bir hale geldi. Bu iş bizim yaşlı bademciklerimiz için tam bir sınav olacak" dedi.

Uzun bir aradan sonra yeniden biraraya gelecek grubun 'orijinal' üyeleri John Lydon, Steve Jones, Paul Cook ve Glen Matlock, bu akşam sahneye çıkacak.

'Never Mind the Bollocks... Here's the Sex Pistols' albümü Ekim 1977'de yayınlanan ve albümdeki 'God Save the Queen' ile 'Anarchy in th UK' adlı parçalarıyla büyük gürültü koparan grup, 1978'de dağıldıktan sonra 1996'da bir dünya turnesi için yeniden biraraya gelmiş ve son olarak da 2003'te birlikte çalmıştı.

Punk hareketinin en önemli kayıtlarından biri olan albüm, bugün rock tarihini en çok etkileyen albümlerden biri olarak kabul ediliyor.

Yıldönümü dolayısıyla 'God Save the Queen', 'Anarchy in the UK', 'Pretty Vacant' ve 'Holidays in the Sun' adlı 'single'ları yeniden plak olarak piyasaya çıkarılacak grubun bu albümü, yayınlandığı dönem radyoda çalınması İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından yasaklanmıştı.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla