Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-11-2007, 12:20   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İstanbul kitap ve sanat fuarlarına ziyaretçi akını

26. İstanbul Kitap Fuarı ile 17. İstanbul Sanat Fuarı/ARTİST 2007, ilk 4 günde ziyaretçi akınına uğradı. TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 26 Ekimde açılan fuarları, ilk dört günde 145 bin kişi ziyaret etti.

İstanbul Kitap Fuarı’na 34 ülkeden yayın evleri ve yayıncılar birliği temsilcileri ve 35 yabancı yazar katılıyor. 526 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen 250 etkinlikte 800 yazar ve sanatçı okurlarıyla buluşacak.

İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki teması, İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu tarafından “Akdeniz’de Edebiyat, Edebiyat’ta Akdeniz”, onur yazarı ise Metin And olarak belirlendi. Akdeniz teması çerçevesinde Akdeniz şiirleri dinletileri, Akdeniz edebiyatı, Akdeniz’de modernite, Akdeniz kültüründe kadın olmak, Akdeniz mutfağı üzerine söyleşi ve paneller ve dia gösterisi yer alacak.

Bu sene ilk kez fuara katılacak olan Kore Çeviri Edebiyatı Merkezi tarafından Kore edebiyatı üzerine, yazarların katılımıyla bir panel düzenlenecek.

Fuarın önemli etkinliklerinden biri de 2-3 Kasımda düzenlenecek “Akdeniz Buluşması” olacak. Ayrıca, onur yazarı Metin And’ın katılımıyla söyleşiler gerçekleştirilecek.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla