Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-11-2007, 11:47   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İtalya da kavga!! 2 maç iptal

İtalya karıştı!

İtalya'da futbola, şiddet olayları damgasını vurdu. Lazio'lu bir taraftarın polis kurşunuyla öldüğü haberinin duyulmasının ardından, Bergamo kentinde, Atalanta-AC Milan maçı öncesinde holiganlar ile polis arasında çıkan olaylar sahaya da yansıdı.

15 dakika gecikmeli olarak başlayan maçta, Atalantalı taraftarların taşkınlıkları ve sahaya inme teşebbüsleri neticesinde, Hakem Saccani oyunun 7. dakikasında oyuncuları soyunma odasına göndererek maçı tatil etmek zorunda kaldı. Lazio'lu taraftarın ölümü nedeniyle SS Lazio-FC Inter maçının tatil edildiği Milano'da da taraftarlar ile polis arasında gergin dakikalar yaşandı.
Inter ve Lazio'yu destekledikleri belirtilen yaklaşık 400 holiganın, Navaro Caddesi'ndeki bir karakol önünde protesto gösterisi yaptıkları öğrenildi. Kimi göstericiler tarafından karakolun taş yağmuruna da tutulduğu protestoya, aşırı sağa mensup oldukları ileri sürülen Vareseli holiganların da destek vermiş oldukları kaydedildi.
Bir grup Lazio'lu taraftar ise Milano'daki Giuseppe Meazza Stadı'nın önünde toplanarak, geçtiğimiz yıl Catania'daki olaylarda bir polisin ölümü nedeniyle tüm maçların iptal edilmiş olduğunu hatırlatarak, Lazio'lu taraftarın ölümü sonrasında aynı şeyin yapılmamasına tepki gösterdiler.
İçişleri Bakanı Giuliano Amato'nun istifasını isteyen Laziolu taraftarlar, tepkilerini, stat önünde, ''Amato istifa'', ''Raciti için tüm maçları tatil ettiniz, bir taraftarın ölümüyse umurunuzda bile değil'' biçiminde cümlelerin yer aldığı pankartlarla dile getirdiler.
-ÖLEN TARAFTAR, 26 YAŞINDA BİR DJ-
Öğleye doğru, A1 otobanında Arezzo yakınlarındaki dinlenme tesisinde polis kurşunuyla hayatını kaybeden 26 yaşındaki Gabriele Sandri adlı Lazio taraftarının, hayatını DJ'lik yaparak kazanan bir kişi olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre Sandri, takımı SS Lazio'yu deplasman maçlarında da asla yalnız bırakmamaya özen gösteren bir taraftardı.
Sandri ailesi oğullarının ölümünün hüznünü yaşarken, taraftarın ölümüne polis tabancısından çıkan kurşunun neden olduğu Avukat Luigi Conti tarafından da doğrulandı. Sandri ailesinin avukatı, Gabriele'nin aracın içinde olduğu esnada kurşunla vurulmuş olduğunu da kaydetti.
Dinlenme tesisinde Lazio ile Juventus taraftarları arasındaki itişmeyi engelleme amacıyla olay yerinde bulunan bir trafik polisinin müdahalesi, tabancadan çıkan kurşunla Sandri'nin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanmıştı.
Bu arada, İtalya Adalet Bakanı Clemente Mastella, ''Futbolda şiddeti önleyebilmek için, mevcut düzenlemelerden daha sert önlemler gerekiyor'' derken, ana muhalefet lideri ve AC Milan Başkanı Silvio Berlusconi ise, ''Korkunç bir gün yaşadık. Yazıklar olsun!'' diye konuştu.
Mastella, daha çok holiganlara yüklendiği konuşmasında, Lazio'lu taraftarın ölümüyle ilgili olarak, ''Vahim bir olay. Bu aşırılık yanlılarına kimse el uzatmamalıdır. Bunlar, taraftar dışında her şey. Spor, şiddet değil, rekabet vesilesi olmalıdır'' dedi
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla