Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-11-2007, 19:11   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Benetton da Türk hoca

Benetton, Mahmuti'ye emanet

İtalya liginin önde gelen kulüpleri arasında yer alan ancak bu sezon hem ligde hem de ULEB Cup'da henüz istenilen performansı gösteremeyen Benetton Treviso, head coach Alessandro Ramagli ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına geçtiğimiz sezon sonu Efes Pilsen'den ayrılan Oktay Mahmuti'yi getirdi.

Tarafların, 2009-2010 sezonuna kadar anlaştığı belirtilirken deneyimli teknik adamın gelecek hafta resmen takımın başına geçeceği ifade edildi.

Mahmuti böylece Ergin Ataman ve Murat Didin'in ardından bu ülkede coachluk yapan üçüncü teknik adam olma ünvanını elde etti.

Geçtiğimiz sezon Treviso ekibini çalıştıran David Blatt'in Efes Pilsen ile anlaşmasıyla yeşil beyazlılar takımı Alessandro Ramagli'ye emanet etmiş ancak 43 yaşındaki coach ile istenilen sonuçları alamamıştı.

1992-93 sezonunda Efes Pilsen'de yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Oktay Mahmuti, 2001 yılının Şubat ayında Ergin Ataman'ın ayrılmasının ardından baş antrenörlüğe getirildi. Efes Pilsen, Oktay Mahmuti ile 4 lig, 4 Türkiye Kupası, 1 de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürdü.

Öte yandan antrenör Oktay Mahmuti, Efes Pilsen'in başında Avrupa kupalarında çıktığı 138 maçta, 86 galibiyet, 52 yenilgi gördü.
__________________
asparagas Ofline